De Passenger Terminal Amsterdam, de IJhaven en het Java-eiland zijn het bruisende middelpunt van de derde editie van Zeehavendagen Amsterdam. In het hele havengebied krijg je een kijkje achter de schermen havenbedrijfsleven, ook als je meer wilt weten over werken in de haven. Museum ’t Kromhout haakt daarop in met bijvoorbeeld een lezing door Midas Dekkers en er is een boekpresentatie door woonmotorschipbewoonster.

De Zeehavendagen biedt in het weekend van 29 en 30 juni liefhebbers van varend erfgoed en oude scheepswerven een gratis vaartocht aan inclusief entree tot Museum ’t Kromhout met 50 procent korting. Je stapt aan boord aan de kade van het Java-eiland nadat je bent ingecheckt bij de Passenger Terminal Amsterdam. Van daaruit gaan er in carrousselvorm drie schepen varen van de IJhaven naar het museum (v.v).

Museum ‘t Kromhout pakt uit met een speciale Zeehavendagenprogrammering voor volwassenen en kinderen. Allereerst brengt het museum twee historische schepen in de vaart met een Kromhoutmotor; een sleepboot en een personen veerbootje. En evenals andere jaren is de Jan van der Heyde II (de oude blusboot van de Amsterdamse brandweer) weer van de partij.

Als je van boord gaat bij het museum aan de Hoogte Kadijk gaat er een wereld van scheepsbouw in de 19de eeuw voor je open. Leuk voor de liefhebber, maar ook voor kinderen die aan de slag kunnen met de Kids Explorer Tour over de werf.

Op zondag 30 juni om 15.00 uur zal de Engelse vertaling van het boek ‘Motorschip Bregetta, varend door de tijd 1914 tot 2019’ in het museum worden gepresenteerd. Bea Pijn-Blom, schrijfster van het boek en tevens eigenaar is aanwezig. Haar schip ligt afgemeerd bij het museum. Schrijver en bioloog Midas Dekkers, liefhebber van historische schepen, leidt de presentatie in.

Museum ’t Kromhout is tevens het vertrekpunt van de ‘Maritieme wandelingen Oostelijke eilanden’ o.l.v. een gids. Deze leidt je zaterdag en zondag twee keer langs maritieme historische locaties in de buurt. Klik hier als je tickets wilt boeken voor deze attractie.

Tijdens de Zeehavendagen hanteert Museum ’t Kromhout aangepaste, lagere toegangsprijzen en je vaart gratis naar het museum. Entreetickets met korting kunnen alleen via onze website worden besteld: € 5,00 (volwassenen) en € 2,50 (kinderen tot 16 jaar). Museum ’t Kromhout accepteert geen Museumkaart.

De Zeehavendagen bieden vier dagen lang nog veel meer.  iedereen van 8 tot 88 jaar die een kijkje wil nemen achter de schermen bij het havenbedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied. Het programma biedt een aaneenschakeling van rondleidingen op scheepswerven, terminals, cacaovemen, fabrieken, musea en andere locaties. Daarnaast kun je als bezoeker mee op tours door de haven of aan boord van schepen.

De derde editie van het evenement is van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni.
Check /zeehavendagenamsterdam.nl | www.kromhoutmuseum.nl
Reserveer vaartocht met een historisch schip