Home Overzicht Na openbare boekenkastjes nu ook voedselkastjes

Na openbare boekenkastjes nu ook voedselkastjes

0

Inmiddels ben je wel gewend aan de boekenkastjes die je in veel straten tegenkomt. Leuk om eens te kijken of je er een leuk boek kunt vinden. Of als je je eigen boekenkast opruimt, er boeken in achterlaat. Maar er zijn sinds kort ook andere openbare kastjes, voedselkastjes. Heb je spullen in je keukenkast staan die jezelf niet gebruikt, maar een ander misschien wel nodig heeft, zet ze in de voedselkast!

Niet iedereen heeft het in deze tijd van coronacrisis financieel even makkelijk. Veel mensen moeten op de kleintjes letten. Met z’n allen gooien we in Nederland ieder jaar maar liefst zo’n twee miljard kilo aan eten weg. Per persoon tussen de 110 en 160 kilo. Onder het motto ‘Geef als je kunt. Neem als je het nodig hebt.’ lopen we nu tegen een buurtkastje voor levensmiddelen aan. Het staat op de Archimedesweg in de Watergraafsmeer. Maar er zullen er in Oost vast en zeker meer zijn.

De overeenkomst met de boekenkastjes is duidelijk, voedsel voor de geest in het ene kastje en voedsel voor de maag in het andere. in het ene boeken van allerlei soort en in het andere levensmiddelen. In het voedselkastje in de Archimedesweg bevinden zich zo te zien vooral levensmiddelen in blikjes en potjes. Dat zijn natuurlijk ideale producten voor zo’n kastje. Daar valt niet niet mee te knoeien.

Een bekend verschijnsel, de openbare boekenkast.

De boekenkastjes hebben een grote opmars gemaakt. Hoeveel boeken heb jij in huis die je nooit meer zult herlezen? Daarom, deel ze met buren en onbekenden. Met een openbare boekenkast geef je je boeken een tweede leven. Een voedselkastje geeft mensen die het minder hebben even iets extra’s. Zeker in deze tijden van de coronacrisis kan dat veel betekenen.