Home Kunst Nieuw leven voor CBK in winkelcentrum Oostpoort

Nieuw leven voor CBK in winkelcentrum Oostpoort

0

Het CBK heeft de kunsthal aan de Oranje-Vrijstaatkade verlaten en ‘popt nu up’ middenin winkelcentrum Oostpoort. In het pand waar tot voor kort Cool Cat zat, kun je er vanaf 21 augustus grote en kleine kunst kijken, lenen en kopen. In ieder geval tot eind van het jaar blijft Cool CBK in Oostpoort.

Directeur Nienke Bruin is enthousiast over de nieuwe plek, maar denkt nog met weemoed terug aan de prachtige hal die moest worden verlaten om plaats te maken voor Framer Framed. De kunstcollectie is daar voorlopig nog wel opgeslagen. Om uit de collectie een keus te maken kun je nu terecht op de nieuwe locatie. De deuren gaan open op 21 augustus.

Cool CBK in winkel Cool Cat in Oostpoort

De verhuizing naar de tijdelijke locatie heeft ook voordelen. Het CBK zal zich nu middenin winkelcentrum Oostpoort aan meer mensen kunnen presenteren. Het winkelend publiek dat niet vanzelfsprekend een uitstapje zou maken naar het toch wat gesloten pand aan de Oranje-Vrijstaatkade, zal volgens Nienke Bruin nu wat makkelijker met het CBK kunnen kennismaken. Aan haar zal het niet liggen. Zij is van plan de pop-up vijf maanden lang te laten bruisen.

Op 1 augustus is Framer Framed verhuisd van Noord naar de   zuiveringshal van de voormalige Oostergasfabriek die door het CBK is verlaten.