Home Geluiden uit Oost Nieuw podcastkanaal laat ‘Geluiden uit Oost’ horen

Nieuw podcastkanaal laat ‘Geluiden uit Oost’ horen

0

Podcasts winnen aan populariteit. Sinds mei is het podcastkanaal Geluiden uit Oost beschikbaar. Deze audio-uitzendingen via internet kun je beluisteren wanneer je maar wilt. Een aantal wijkbewoners is regelmatig op stap met de recorder om gesprekken, ervaringen en gebeurtenissen uit de wijk op te halen.

Het initiatief voor Geluiden uit Oost is geboren uit een samenwerking tussen Geheugen van Oost en Leon Paquay. ‘We willen een nieuwe dimensie toevoegen aan de informatie over dit prachtig stadsdeel en inspelen op de populariteit van dit nieuwe medium’, vertelt Paquay. ‘Amsterdam-Oost is de laatste jaren sterk in opkomst. Er is een enorme dynamiek veroorzaakt door groei van het aantal jongeren en studenten en de inzet van inventieve ondernemers die een mooie mix aan producten en services aanbieden. Ook het culturele aanbod begint te groeien. Kortom een levendige stadsdeel waarover veel te melden valt.’

De podcast-makers komen uit diverse wijken van Oost, zoals de Watergraafsmeer, IJburg, Architectenbuurt en de Funen. Zij gaan regelmatig Oost in om opnames te maken. Deze worden bewerkt en voorzien met geluidssfeer om uiteindelijk een podcasts van rond 10 minuten op te leveren.

In februari startte een introductie-cursus waarbij wijkbewoners vertrouwd werden gemaakt met de techniek en het samenstellen van een podcast. Het initiatief kreeg steun van het Fonds van Oost en het Prins Bernard Cultuurfonds. Ook Bax-shop dacht mee in de aanschaf van benodigde apparatuur.

De podcasts zijn te beluisteren via meerdere kanalen: www.geluidenuitoost.nl, www.geheugenvanoost.nl en nu ook op oost-online.

Heb je interesse om zelf een podcast te maken, mail dan met [email protected]. In september start er weer een gratis podcastcursus. Het maximale aantal deelnemers is tien personen, dus wees er snel bij.