Home Overzicht Nieuwe start voor Indische Buurt begint met festival

Nieuwe start voor Indische Buurt begint met festival

0

Door de coronacrisis zijn de tegenstellingen in de stad meer zichtbaar geworden, ook in de Indische Buurt. Bewoners reageerden hierop met initiatieven die de sociale cohesie in de buurt benadrukken, zoals voedselbedeling, digitaal samenzijn, voorlichting geven aan mensen die niet zo makkelijk aan informatie komen en hulp bieden bij eenzaamheid en fysieke nood.

Z

aterdag 4 september vieren kunstenaars, ondernemers, bewoners, informele organisaties en de gemeente op het Timorplein dat de wijk sterk uit de crisis is gekomen en naar de toekomst  kijkt. Op het Indische Buurt Festival, dat verbindend en een springplank naar een betere wijk is, delen meer dan veertig organisaties hun jaarprogramma in een feestelijke UITmarkt-achtige sfeer. Informele organisaties informeren over hun buurtwerkzaamheden. Thema is ‘samen verder’.

De dag begint om 12.00 uur met De InitiatievenMarkt, die met vrolijke muziek van Fanfare van de Eerste Liefdesnacht wordt ingeluid. Een half uur later opent stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter 12.30 uur het festival.

Een deel van het Timorplein is KidsPlein. Stichting BIGS brengt spel en plezier voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Poppenkast Opgepast geeft om 12.00, 14.00 en 16.00 uur voorstellingen voor de allerkleinsten.

Kunstenaars exposeren hun werk uit de buurt en MuziekTuin Cultopia is een louncheplek in het gras met live optredens.

Om 15.00 uur start de Indische Buurt Cultuurtour op de hoek van de Borneostraat en de Lombokstraat. Indische Buurt TV zendt het festival  live uit op Youtube en Facebook Live.

Toegang tot het festival is alleen mogelijk met een geldig vaccinatiebewijs, een officieel herstelbewijs niet ouder dan zes maanden of een negatieve coronatest via Testen Voor Toegang. De QRcode wordt gescand, dus zorg dat je die digitaal of op papier bij je hebt samen met je ID.

Check www.indischebuurtfestival.nl/ | www.testenvoortoegang.org