Home BoekvandeWeek Niña Weijers: ‘Kamers Antikamers’

Niña Weijers: ‘Kamers Antikamers’

0

33 Toen ik dit boek las, zat ik net in een periode waarin mijn boeken gesprekken met elkaar begonnen aan te gaan: Ik begon me serieus af te vragen of het personage in het boek dat ik las wellicht reageerde op een bijfiguur in het boek dat ik net uithad. Verwijzingen naar songteksten bleken terug te komen in verschillende, zeer uiteenlopende romans. En wat deed Alan Turing in drie verschillende verhalen op mijn nachtkastje? S.O.S. overreading, mompelde mijn vriend voor hij zich nog eens omdraaide.

Kamers, Antikamers had ik daarom niet op een béter moment kunnen lezen. Toen ik het uithad, vroeg ik me serieus af in welk boek ik M en andere gasten nu weer tegen zou gaan komen. Niet alleen omdat Niña Weijers zo goed schrijft dat je de mensen in haar boeken persoonlijk lijkt te gaan kennen, maar ook omdat ze zo fantastisch speelt met rolverwisselingen en perspectieven. Bovendien lijkt het in dit boek totaal aan plot te ontbreken. Is dat erg? Nee dus. Stap in dit boek als een trip. En als je het uithebt, begin je opnieuw.

En heb je daarna, net als ik, ook enige nazorg nodig? Kom dan naar Linnaeus Boekhandel op woensdag 25 september. Dan organiseren we een speciale avond rondom dit boek, met Niña zelf. Welkom!

_____

Kamer antikamers is geschreven door Niña Weijers
verschenen bij Uitgeverij Atlas Contact
Corine Elemans is boekverkoper bij Linnaeus Boekhandel, Middenweg 29