Home Exposities in Oost Micropia | De ontzichtbare wereld | nu te zien

Micropia | De ontzichtbare wereld | nu te zien

0
Foto Artis Micropia Meike Hansen|

Micropia is een onderdeel van Artis, een ontmoetingsplek waar we natuur op een vindingrijke manier dichtbij brengen en debat faciliteren over hoe de mens de natuur waardeert, begrijpt en behandelt. Het verhaal van de levende natuur houdt niet op bij dieren, bomen en planten. Naast al deze zichtbare natuur is er een rijke wereld van onzichtbare organismen.

Expositie
De onzichtbare wereld

Doorlopend

Veel mensen denken bij het woord ‘virus’ alleen maar aan gevaarlijke ziekteverwekkers. En soms hebben we inderdaad te maken met een vijand, zoals het coronavirus. Maar veel vaker hebben we ze keihard nodig; zonder microben zouden we namelijk niet bestaan en niet overleven. Veel virussen houden het aantal mogelijk schadelijke bacteriën in ons lichaam onder controle. Daarnaast blijken virussen goed van pas te komen in genetisch onderzoek. Ben je benieuwd wat het coronavirus nu precies is en waar het vandaan komt?


Artis Micropia
Plantage Kerklaan 38

Micropia is ’s werelds enige museum waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Micropia laat het nut zien van het onzichtbare, microscopische leven: bacteriën, virussen, algen en schimmels.