Home Overzicht OLVG start doorontwikkeling corona app

OLVG start doorontwikkeling corona app

0

De Corona Check App van het OLVG is nu beschikbaar voor mensen in heel Nederland. Deze week start in OLVG een proef voor doorontwikkeling van de app met onder andere PCR-testen (waarmee kan worden vastgesteld of er sprake is van COVID-19), thuismeten van saturatie en beeldbellen.

Vanaf deze week start in OLVG een proef om mensen met klachten daadwerkelijk te testen en intensiever te begeleiden via de app. Momenteel kan alleen nog een grote waarschijnlijkheid op het coronavirus worden uitgesproken. Nu gaat het OLVG over op PCR-testen en intensievere begeleiding thuis waardoor voor mensen met klachten meer zekerheid meer zekerheid wordt geboden. Als de proef slaagt wordt onderzocht of deze extra begeleiding via de app breder kan worden ingezet.

Op de Corona Check App kun je je gezondheidsgegevens invoeren. Vanuit zeven ‘regiecentra’ verspreid in Nederland beoordelen teams bestaande uit onder andere (huis)artsen, artsen in opleiding en verpleegkundigen, de klachten en geven advies. Bij gezondheidsklachten boven bepaalde waarden, wordt telefonisch contact opgenomen. Zo nodig wordt mensen geadviseerd contact op te nemen met de huisarts of – als hierover afspraken zijn gemaakt in de regio – kan verwezen worden naar het ziekenhuis.

De ontwikkeling van de app startte in de regio Amsterdam en kreeg door samenwerking van OLVG, zorginnovator Luscii en partnerziekenhuizen een steeds groter bereik. Inmiddels is de app door ruim 110.000 Nederlanders gedownload. Vanwege aanhoudend grote belangstelling is de app nu beschikbaar voor heel Nederland. De app heeft nu ook een nieuwe naam: De Corona Check.

Check www.decoronacheck.nl