Home Overzicht Ontroertoer: ‘Bomengehakt, hoe smaakt dat?’

Ontroertoer: ‘Bomengehakt, hoe smaakt dat?’

0

Bij de Ontroertoer koppelt PJ Roggeband verrassende verhalen aan de rijke bomenwereld van begraafplaats De Nieuwe Ooster. De enerverende expeditie van vorig jaar is namelijk terug en hoe. Door de nieuwe thematentoonstelling ‘Een Lekkere Dood’ bij Museum Tot Zover richt Roggeband zijn pijlen ook op smaakvolle wetenswaardigheden rond funerair groen in het algemeen en bomen in het bijzonder. Zijn verwondering kent geen grenzen.

Zo kan het gebeuren dat hij een zakje met zaden koopt van de blauwe worstenboom vanwege de intrigerende anekdote achterop. Gaat hij op zoek naar de herkomst van de opvallende naamgeving van de pindakaasboom. Blijken wonderbonen van de wonderboom niet zo onschuldig als ze klinken. En ontdekt hij op De Nieuwe Ooster hoe leven en dood ook bij het arboretum dicht bij elkaar kunnen staan. De venijnboom en de levensboom stralen innig onder het toeziend oog van een doodsbeenderenboom.

En dan hebben we het nog niet gehad over dood hout (is voor insecten een toprestaurant!), voedselbossen en overleven met boomschors. En hopelijk krijgen we tijdens deze expedities ook antwoord op de vraag waar bomengehakt nou eigenlijk naar smaakt.

Vanaf zondag 21 mei staat de Ontroertoer elke derde zondag van de maand op het programma. De tochten duren ongeveer twee uur en vertrekken om 12.00 uur en 15.00 uur vanaf Museum Tot Zover. De kosten bedragen 12,50 euro en je kunt kaartjes kopen op www.totzover.nl