Home Overzicht Onvoldoende controle coronapas: Kriterion moet wellicht sluiten

Onvoldoende controle coronapas: Kriterion moet wellicht sluiten

0
Foto Stadsarchief Amsterdam.

Kriterion moet wellicht sluiten omdat het weigerde te controleren op de coronapas. Ondanks de toezegging van het jubilerende Kriterion om toch te gaan controleren, hebben handhavers daarna opnieuw vastgesteld dat de controle op de coronapas niet altijd plaatsvond.

De bioscoop, die wordt gerund door studenten maakte in september bekend niet te zullen controleren omdat ze niemand toegang tot het pand wilde weigeren. Na bezoek van handhaving zag men daar toch vanaf. ‘We hebben zo goed als het kon de coronatoegangsbewijzen van onze bezoekers gecontroleerd, maar helaas is het door medewerkerstekorten en drukte niet gelukt om aan de eisen te voldoen,’ meldt Kriterion in een schriftelijke reactie na berichtgeving van AT5.

De gemeente heeft een voornemen tot besluit genomen om het café/theater te sluiten. Het besluit volgt later. Kriterion heeft nog een dag de tijd om te reageren. Na meerdere overtredingen wordt overgegaan tot sluiting. Eerst wordt gewaarschuwd, daarna een ‘last onder bestuursdwang’ en uiteindelijk een mogelijke sluiting. Kriterion betreurt de situatie en gaat bezwaar aantekenen.