Home Gezin Ook kinderen kunnen kunstwerken ontwerpen

Ook kinderen kunnen kunstwerken ontwerpen

0

Oostportaal, het nieuwe kunstwerk in winkelcentrum Oostpoort, is officieel ‘geopend’. Kinderen werden uitgenodigd ook zelf een Oostportaal te ontwerpen. Dat deden ze vol enthousiasme in een kraampje naast het originele kunstwerk van Krijn de Koning. De kunstenaar wees de drie winnaars aan. Het waren Thomas, Sanne en David. Of de maquettes van de kinderen in het groot worden uitgevoerd is onbekend…

Een echt portaal is het massale kunstwerk jammer genoeg niet geworden. Visueel zijn ze niet met elkaar verbonden waardoor het twee los van elkaar staande kunstwerken zijn geworden.

Oostportaal aan de Linnaeusstraat op de stoep van banketbakker Kwekkeboom. Het andere deel staat op het Land van Cogagneplein.

Vanuit de Linnaeusstraat is de constructie op het Land van Cogagneplein niet zichtbaar. De overeenkomst in vormgeving is wel heel duidelijk door de grootte van de doorgangen en de felle kleuren. Of voorbijgangers worden gestimuleerd naar het Land van Cocagneplein te lopen, licht niet voor de hand.

Oostportaal is een compositie van kleurrijke rechthoekige poorten van verschillende grootte en breedte, ontworpen door kunstenaar Krijn de Koning.

Oostportaal werd onder grote belangstelling van winkelend publiek en kunstenaars uit de buurt geopend door stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege en twee bewoners van Oostpoort.

Twee bewoners van Oostpoort openen Oostportaal.