Home Overzicht Oost begroot: uitslag IJburg, Zeeburgereiland en Oud Oost bekend

Oost begroot: uitslag IJburg, Zeeburgereiland en Oud Oost bekend

0

Ruim 4000 bewoners op IJburg en Zeeburgereiland en Oud Oost hebben een stem uitgebracht op hun favoriete plannen die in het kader van Oost Begroot zijn ingediend. De plannen van bewoners voor hun buurt zijn getoetst op haalbaarheid. De uitslag is bekend: komend jaar worden 34 bewonersplannen uitgevoerd.

Eerder dit jaar hebben de bewoners de vier thema’s gekozen die belangrijk zijn voor hun buurt. Vervolgens hebben ze € 300.000,- per gebied verdeeld over deze thema’s.

2.037 bewoners van IJburg en Zeeburgereiland hebben hun stem uitgebracht. Van de 25 ingediende plannen worden er twaalf uitgevoerd. Het gaat onder andere om de kinder- en jongerenactiviteiten bouwen en sjouwen op Vrijburg, groen en kunst voor kinderen en een dikke banden race. 1149 bewoners steunden het plan om de wilde bij terug te laten komen op IJburg. Dat plan kan uitgevoerd worden, evenals het plan om groene oases te ontdekken en creëren in de buurt. Het plan om plastic afval uit het IJmeer te verwijderen werd ook ruim ondersteund. Het IJburgcollege is erg blij dat ze hun plan kunnen uitvoeren om een duurzame markt te organiseren. De lijst met toegekende projecten is te vinden op Oost begroot.

In Oud-Oost 22 van de 24 plannen uitgevoerd

Op twee na worden alle ingediende plannen in Oud-Oost uitgevoerd, in totaal 22 van de 24 plannen. 2.324 bewoners hebben hun stem uitgebracht. Onze wereld: Natuur, coaching en ontdekken van culturen verbindt jongeren haalde in de categorie kinder- en jongerenactiviteiten niet genoeg stemmen. Het plan om muziek uit de bomen rond het Pleintheater te laten klinken, haalde het niet omdat het aangevraagde bedrag hoger is dan het restbudget.

Meer groen in de buurt, klimaat en duurzaamheid en een kindvriendelijke buurt maken waren de drie andere thema’s. Ecodam krijgt budget om workshops te geven aan kinderen. Jammer dat de inhoud van de uit te voeren plannen verdwenen is van de site van Oost begroot. De lijst met de volledige uitslag is te lezen op de website van Oost Begroot.

De Watergraafsmeer en de Indische Buurt en het Oostelijk Havengebied komen eind 2022 aan de beurt. Meer informatie is te vinden op de pagina van Oost Begroot.