Home Overzicht Opnieuw vertraging komst politiebureau Zeeburgereiland

Opnieuw vertraging komst politiebureau Zeeburgereiland

0

Het zit niet mee met het politiebureau dat moet komen op het Zeeburgereiland. Vorig jaar is er vertraging opgetreden bij het bouwrijp maken van de grond. Onverwacht werd een puinfunderingslaag in de grond aangetroffen en de kleine plevier bleek er te broeden. Dat is een beschermde inheemse diersoort die je niet zomaar mag verstoren tijdens het broeden. De grond waarop gebouwd gaat worden blijft nog steeds zakken.

De afgelopen maanden had op basis van berekeningen de grond voldoende moeten zakken om te kunnen bouwen. In april 2020 zou het terrein ter beschikking worden gesteld aan de politie. Bij het monitoren van het zakken van de grond is echter gebleken dat de grond nog steeds zakt. Daardoor kan de gemeente de grond nog niet ter beschikking stellen aan de politie.

De politie en de gemeente werken al enige tijd samen aan de ontwikkeling van een nieuw politiebureau op Zeeburgereiland ter vervanging van bureau Balistraat. De gemeente zorgt voor het bouwrijp maken van de grond. Dit gebeurt door de grond te verbeteren en hoogte aan te brengen om te zorgen dat de grond sneller zakt. Oorspronkelijk is de start van de bouw gepland in de tweede helft van 2019 en de oplevering zou zijn in de tweede helft van 2020.

Op een politiebureau op IJburg wordt al lang gewacht. In 2008 kreeg IJburg als volwassen wijk zijn eigen politiebureau, maar door de vorming van de Nationale Politie en het daarbij behorende samengaan van wijkteams werd bureau IJburg in 2016 gesloten. De activiteiten verhuisden naar het politiebureau in de Balistraat. Voor aangiftes moet men nog steeds naar de Balistraat. Over enige tijd heeft IJburg op het Zeeburgereiland eindelijk een goed uitgerust nieuw politiebureau voor het RBT (Robuust BasisTeam) met kantoorruimtes, een publiekszone, een arrestantengebied en kleedruimten.