Home Overzicht Gedenkwandeling 4 mei door de Oosterparkbuurt

Gedenkwandeling 4 mei door de Oosterparkbuurt

0

Dit jaar organiseert het 4 mei comité Oosterparkbuurt, evenals vorig jaar, een Gedenkwandeling door de Oosterparkbuurt. De wandeling voert langs verschillende huizen in de buurt waar tijdens de Tweede Wereldoorlog Joodse buurtbewoners hebben gewoond die zijn weggevoerd en omgebracht door de Duitse bezetter.

We willen op die plaatsen verhalen vertellen over deze bewoners en wat er met hen is gebeurd. We doen dit door middel van verhalenposters met tekst, foto’s en afbeeldingen. De verhalenposters hangen achter de ramen van de huizen waar Joodse slachtoffers hebben gewoond. De route gaat langs onder andere Kastanjeplein, Derde Oosterparkstraat, Beukenweg, Vrolikstraat, Iepenweg, Iepenplein en Tweede Oosterparkstraat.

Vorig jaar waren deze verhalenposters te vinden en te lezen bij zo’n twintig woningen in de buurt. Dit aantal willen we uitbreiden, met name in het deel van de Vrolikstraat dat ligt tussen de Beukenweg en de Eikenweg. En daarom zijn we op zoek naar bewoners die mee willen werken door achter de ramen zo’n verhalenposter op te hangen in de periode van 23 april tot 5 mei. Voor voorbeelden van die verhalenposters kunt u kijken op Facebook

Wil je hieraan meewerken, bel of mail dan met Gerrie Buijze [email protected] | 06 1498 0525 | Ieke Ginjaar [email protected] | 06 5374 3377.