Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Jaap Edenbaan krijgt nieuw jasje

Oud Nieuws | Jaap Edenbaan krijgt nieuw jasje

0

Oud Nieuws | 20 oktober 1967 – De Stichting Initiatieven Amsterdam, waaronder de kunstijsbaan Jaap Eden ressorteert, heeft de laatste tijd de achterstand van de Amsterdamse baan ten opzichte van andere Nederlandse banen met stijgende verontrusting groter zien worden.

“De Jaap Edenbaan”, aldus voorzitter Jaspers „is zo langzamerhand de slechtst geoutilleerde kunstijsbaan van ons land. En wanneer men ziet, wat er onlangs in Heerenveen is geopend, is dat voor ons een pijnlijke zaak.”

Vandaar, dat de Stichting gisteren met concrete plannen tot verbetering van de accommodatie op tafel kwam. Men heeft een nieuw kleedgebouw geprojecteerd een overdekte tribune met een toeschouwerscapaciteit van vijfduizend bezoekers en een ijshal voor en kunstrijden, waarin 1500 bezoekers kunnen worden ondergebracht.

Met het kleedgebouw wil de Stichting grote haast maken en men verwacht dat het nog dit seizoen gereed komt. Jaspers: „Wereldkampioenen verkleden zich bij ons onder voorhistorische omstandigheden. Met de kernploeg die hier gaat trainen, is het een onhoudbare situatie.”

De bouwplannen voor de tribune, waardoor de Jaap Edenbaan in totaal twintigduizend mensen kan ontvangen, zijn al goedgekeurd. Voor het ijshockey is een aparte stichting in het leven geroepen. Met de ijshal, die is begroot op 650.000 gulden, hoopt men in 1969 klaar te komen.

De Jaap Edenbaan, die zich na de verwerkelijking van de plannen ook kandidaat zal stellen voor internationale evenementen, wordt vandaag geopend.

Bron Algemeen Dagblad
Foto Stadsarchief Amsterdam