Home Overzicht Overmacht zonder eendracht voor U19 vs GIJS Groningen

Overmacht zonder eendracht voor U19 vs GIJS Groningen

0

Terwijl het eerste team van de Tigers naar Groningen reisde voor hun vierde wedstrijd van dit seizoen kreeg het U19-team bezoek uit dezelfde stad. In beide gevallen kwamen de Tigers als winnaar uit de strijd.

Lewis Daniels

Zowel de Tigers als de Groningers kampen met onderbezetting. Op de spelerslijsten van beide clubs staan slechts dertien namen. Drie Tigers steunen het eerste team in Groningen, twee hebben een match penalty en één herstelt van een blessure.

De eerste periode verloopt rommelig. Amsterdam domineert Groningen niet, maar heeft iets meer controle. De drie goals voor de Tigers zijn eerder inschattingsfouten en misgrijpen van de Groningse keeper dan goed spel van Amsterdam, dat niet als team opereert. De eerste goal valt na bijna vijf minuten en is van Gleb Lavryshko. Vijftien minuten later zet Robel Veltheer met een assist van Danylo Kozak de teller op 2-0. Rik van den Huijsen maakt het derde punt. De assist is van Ole Helmink.

Door een nieuwe, of eigenlijk oude regel die nu strenger wordt gehandhaafd gaat aan het begin van de tweede periode een Tiger (na eerst te zijn gewaarschuwd) voor tien minuten de baan af wegens het niet dragen van een nekband. Gescoord wordt er ook, door Lars Kan. Rik van den Huijsen geeft de assist. Groningen laat van zich horen, Femke Bakker maakt met een assist van Jonah Meide het eerste punt, 4-1. Ondanks het verschil in doelsaldo laat de wedstrijd nog steeds geen winnaar zien. Dan wordt de toon gezet. In amper drie minuten tijd is het twee keer raak voor Amsterdam, 6-1. Gleb Lavryshko schiet ze in de goal en Danylo Kozak en Zaran Zaitsoff geven de assists. Lars Kan trekt opnieuw naar het Gronings doel, 7-1. De assist komt van Rik van den Huijsen. Onenigheid bij de Amsterdamse goal wordt snel gesust door de scheidsrechter. Er vallen geen straffen. Groninger Gertjan Nol maakt met assists van Jonah Meide en Femke Bakker het laatste punt van de tweede periode, 7-2.

De derde periode laat zien dat het vertrouwen van Amsterdam door alle goals is gegroeid. Groningen speelt trager en verliest de puck door matige passes. Ondanks het snellere samenspel zit Amsterdam zichzelf ook in de weg. Na het inschaatsen wordt de puck niet altijd teruggespeeld naar een vrije speler, waardoor het team zichzelf opsluit in de Groningse verdediging. Sommige Tigers houden de stick met een hand vast, wat GIJS meer gelegenheid geeft hen de puck te ontnemen. Ondanks het weinig rond spelen en veel soloacties maakt Amsterdam nog drie punten. Gleb Lavryshko doet dat alleen, Zaran Zaitsoff ook en Robel Veltheer benut de assist van Binosch Kamminga, 10-2.

Vooropgesteld dat 10-2 een prachtstand is, hadden de Tigers met meer teamwork waarschijnlijk nog verder kunnen komen. Het eerste team van de Tigers boekte winst in Groningen met minder goals, maar uitstekende samenwerking. Let’s go together!

De Tigers spelen 10 november uit in Den Bosch. Zaterdag 16 november hebben ze om 18.15 uur een afspraak met de Eindhovense Kemphanen. Check de oost online Agenda voor meer informatie of ga naar www.amsteltijgers.nl.