IJshockey | Net als in 2021 speelden de Tigers hun derde en laatste oefenwedstrijd tegen het eerste team van de Zoetermeer Panters. Voorheen hadden beide ploegen een middenpositie in de inmiddels opgeheven BeNe-League, waren daar aan elkaar gewaagd. Vorig jaar hielden de Tigers thuis met 4-6 redelijk goed stand tegen de Panters.  Afgelopen zondag had Amsterdam minder verweer.

Lewis Daniels | Foto’s Yolanda Simarro

De gasten uit Zoetermeer weten goed de weg op het Amsterdamse ijs en vinden na vier minuten ook het Tigerdoel voor de 0-1. De Panters blijven het initiatief nemen en spelen in de negende minuut de Amsterdamse goalie opnieuw voorbij, 0-2. De Tigers lijken verdwaald in eigen huis, al hebben ze met precies vijftien minuten op de klok even hun moment. De paal wordt geraakt, het net niet. De Panters komen voor de rust nog een keer aan bod, 0-3

Amsterdam is meer aanwezig in de tweede periode. Het team doet een paar bijna succesvolle pogingen om de schade weg te werken, maar krijgt ook meer te verduren. Als de revival van de Tigers lijkt af te sterven is het opnieuw Zoetermeer dat aan de bel trekt, 0-4. Even later laat Amsterdam dan toch van zich horen, 1-4. De vreugde bij de Tigers en hun aanhang is van korte duur. De Panters zetten de vaart erin en vergroten hun voorsprong naar 1-5. Amsterdam beleeft opnieuw een moment dat helaas net niet lang genoeg duurt om munt uit te slaan. Het is weer Zoetermeer dat daar wel in slaagt, 1-6.

De Tigers zetten alle zeilen bij, dringen door in het doelgebied van de Panters en maken daar hun punt, 2-6. Er gloort weer hoop onder de tl-buizen van de Jaap Edenhal. Kort voor de tweede onderbreking komt Amsterdam met nog een kansrijke aanval die op het laatst toch vergeefs blijkt.  Ook de powerplay in de laatste minuten biedt geen uitkomst. Het team strijdt, vecht, cirkelt om de Pantergoal en… vangt bot.

Zoetermeer opent de derde periode met een zevende punt. Een tegenslag die Amsterdam opnieuw strijdbaar maakt. De Tigers vuren met een paar keiharde doelschoten die hun bestemming op een haar na missen. Hun harde werk wordt acht minuten voor het eind van de wedstrijd beloond met een derde goal, 3-7. Ondanks nieuwe mooie aanvallen blijft het daarbij voor Amsterdam.

Door het vertrek en de komst van spelers en daardoor nog geen definitieve opstelling, zal het nog even duren voordat de nieuwe bezetting van de Tigers op elkaar is ingespeeld. Pas dan wordt duidelijk hoever ze dit jaar kunnen komen. Zaterdag 1 oktober begint Amsterdam aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen Utrecht. De week daarop spelen ze in Groningen.