Home Overzicht Parkeren duurder voor bewoners. Meer uren korting voor bezoek

Parkeren duurder voor bewoners. Meer uren korting voor bezoek

0

De parkeertarieven op straat gaan per 3 juli omhoog. En op sommige plekken zijn de eindtijden voor betaald parkeren later. Op bijna alle plekken in de stad gaat het uurtarief omhoog, met 20 tot 50 cent. Het hoogste tarief van 7,50 blijft hetzelfde. In de stadsdelen binnen de ring gaan de vergunningtarieven omhoog, dus ook in Oost. 

De tarieven voor parkeervergunningen voor bewoners in de stadsdelen binnen de ring A10 worden verhoogd van € 142,00 naar € 177,00 per 6 maanden. Dat is een verhoging van € 34,80. In het centrum gaan de tarieven omhoog van € 287,00 naar € 300,00 per 6 maanden. Dat is een verhoging van € 12,96. De tarieven voor de Oostelijke Eilanden worden niet gewijzigd.

Week- en maandkaarten zijn niet meer te koop. De dagkaart en de jaarkaart voor ondernemers blijven wel.

De eindtijd van betaald parkeren gaat naar 24.00 uur in de Transvaalbuurt, Dapperbuurt, Indische Buurt. In het centrum geldt 24 uur per dag betaald parkeren, op alle dagen van de week. Als gevolg van deze maatregel gaat voor de Oostelijke Eilanden ook op zondag betaald parkeren gelden.

Bezoek kan overal, behalve in delen van het centrum, parkeren met 65 procent korting. Dat kan vanaf 3 juli 150 uur per kwartaal. Dat was 120 uur. Op de Oostelijke Eilanden, de Plantagebuurt en omgeving geldt een korting van 35 procent.

De parkeertarieven gaan omhoog om de groei van de stad en de toenemende druk op de openbare ruimte het hoofd te bieden. Van de automobilist wordt een extra bijdrage gevraagd voor het onderhoud van de stad en benodigde investeringen.