Home Overzicht Politiebureau Balistraat gesloten, nieuw bureau op Zeeburgereiland opent 25 mei

Politiebureau Balistraat gesloten, nieuw bureau op Zeeburgereiland opent 25 mei

0

Modern, gebruiksvriendelijk en toekomstbestendig zo noemt de politie het nieuwe politiebureau op het Zeeburgereiland. Op 25 mei gaat het bureau van basisteam Oost-Zeeburg open en vervangt het inmiddels gesloten bureau aan de Balistraat.

De opening van het nieuwe bureau betekent een afscheid van het bureau in de Balistraat maar ook van het steunpunt op IJburg. Op 23 en 24 mei sluiten daar de deuren en verhuizen de spullen en de mensen naar het nieuwe gebouw. Het team Oost-Zeeburg is daardoor die dagen verminderd bereikbaar. Ook kan er op die dagen geen aangifte worden gedaan. De verhuizing heeft geen gevolgen voor de hoeveelheid politiemensen op straat of voor de aanwezigheid van de wijkagent die blijft in de buurt.

Buurtbewoners zijn vanaf 25 mei voor contact en aangifte (liefst op afspraak) welkom op de Atje Keulen-Deelstrastraat 2, achter het tankstation van Kriterion. Het bureau heeft parkeergelegenheid en is goed bereikbaar te voet, per fiets en met openbaar vervoer. Tram 26 stopt vlakbij.

De politie verkoopt het politbureau aan de Balistraat met een oppervlakte van ongeveer 850 m². Op dinsdag 28 juni gaat het gebouw samen met twee andere politiebureaus onder de hamer.

Op een echt politiebureau op IJburg en Zeeburgereiland is heel lang gewacht. In 2008 kreeg IJburg als volwassen wijk zijn eigen politiebureau, maar door de vorming van de Nationale Politie en het daarbij behorende samengaan van wijkteams werd bureau IJburg in 2016 gesloten. De activiteiten verhuisden naar het politiebureau in de Balistraat. Ook voor aangiftes moesten bewoners van IJburg en Zeeburgereiland naar de Balistraat.

Eerder was er vertraging opgetreden bij het bouwrijp maken van de grond op de bedrijvenstrook van het Zeeburgereiland. Onverwacht werd een puinfunderingslaag in de grond aangetroffen en de kleine plevier bleek er te broeden. Dat is een beschermde inheemse diersoort die je niet zomaar mag verstoren tijdens het broeden. Maar nu heeft IJburg op het Zeeburgereiland eindelijk een goed uitgerust nieuw politiebureau met kantoorruimtes, een publiekszone, een arrestantengebied en kleedruimten.