Home Overzicht Politiebureau Linnaeusstraat ‘s nachts gesloten

Politiebureau Linnaeusstraat ‘s nachts gesloten

0

Op korte termijn gaat het politiebureau Linnaeusstraat ‘s nachts zijn deuren sluiten. De nachtelijke sluiting is onderdeel van een pakket maatregelen dat genomen is om de krapte bij de politie op te lossen. Dat heeft burgemeester Halsema mede namens de driehoek (hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris politie) aan de gemeenteraad laten weten. Het bureau aan de Linnaeusstraat is geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Het werk van de politie in de stad neemt toe. Tegelijkertijd is er sprake van een ‘structurele krapte in capaciteit.’ De driehoek heeft een aantal maatregelen genomen die op korte termijn om de werkdruk te verlichten. De maatregelen zijn bedoeld om de basisbezetting in de wijken op orde te krijgen, zodat de politie op straat zichtbaar blijft.

Het integraal horecateam, dat coffeeshops controleert, wordt opgeheven. De capaciteit van de haventeams wordt ondergebracht bij de districten, de extra politie-inzet voor het binnenstadoffensief wordt stopgezet. Hierdoor zijn er minder agenten als achterwacht beschikbaar.

Het volume van de Calamiteit Units Basis Teams (CUBT’s) wordt teruggebracht. Deze teams handelen veelvoorkomende criminaliteit af. De medewerkers van de CUBT’s worden voortaan flexibel ingezet. 10 tot 15 procent van de zaken wordt niet meer behandeld, zo is de verwachting. Het aantal zaken dat niet meer kan worden opgepakt neemt verder toe.

Vijf bureaus blijven 24 uur geopend: Boven IJ, Burgwallen, Meer en Vaart, Flierbosdreef en Van Leijenberghlaan. Alle andere bureaus zijn open van 8.00 tot 18.00 uur.

Op de middellange en lange termijn wil de politie maatregelen nemen om de capaciteit structureel te vergroten. Voor de verdere toekomst wordt gewerkt aan servicepunten in de stad, waar politie, zorg en welzijn, Toezicht en Handhaving Openbare Ruimte in één gebouw bereikbaar zijn voor publiek.