Home Duurzaam Recycle je oude mobiel en krijg een Memospel cadeau

Recycle je oude mobiel en krijg een Memospel cadeau

1

In ruil voor je oude krultang, staafmixer, mobieltje of een ander klein elektrisch apparaat krijg je nu bij kinderboerderij De Werf een memospel cadeau (op=op). Het gratis spel is leuk en leerzaam voor jong en oud. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Het aantal afgedankte kleine elektrische apparaten dat Wecycle in 2018 via kinderboerderijen heeft ingezameld, is met 18 procent gestegen naar een record van 50.000. Ruim 170 kinderboerderijen werken samen met Wecycle, die vanuit een maatschappelijke sponsoring de boerderijen financieel ondersteunt.

Elke kinderboerderij in Nederland kan inleverpunt worden waar bezoekers gratis afgedankte kleine elektrische apparaten kunnen inleveren. Als dank voor deze inzet ontvangt de kinderboerderij van Wecycle jaarlijks een sponsorbijdrage van € 250,00. Dit bedrag kan de boerderij naar eigen inzicht besteden.

Wecycle voert de regie over de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen, kortweg e-waste. Via het landelijk dekkend inzamelnetwerk van 10.000 punten kunnen consumenten en professionals e-waste gratis inleveren. Samen met onze inzamel-, sorteer- en recyclepartners draagt Wecycle dagelijks bij aan de circulaire economie. In 2018 is 105 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 95 procent. Hiermee is een CO2-uitstoot vermeden van 294 miljoen kilo.

Kinderboerderij De Werf vind je op de Archimedeslaan 59

1 REACTIE