Home Overzicht Restaurants ontdekken tijdens de Nationale Restaurantweek

Restaurants ontdekken tijdens de Nationale Restaurantweek

0
Dimitri's vlakbij het Muiderpoortstation.

In het voorjaar en in het najaar kun je tijdens de nationale restaurantweek 500 restaurants in het hele land voor 28,50 euro genieten van een driegangendiner. Ook enkele restaurants in het Oostelijk deel van de stad doen mee aan deze culinaire gebeurtenis., die plaatsvindt gedurende de hele maand september.  We geven de adresjes graag aan je door.

In het prachtige pand uit 1884 aan de Ruyterkade 105 is het moderne en sfeervolle Grand Café 1884 gevestigd. Onder leiding van de Chef-kok wordt de keuken aangevoerd. Samen met het jonge en dynamische team worden elke dag de lekkerste en meest verse gerechten bereid. De aandacht wordt gelegd op ambacht en pure ingrediënten. Het restaurant krijgt de waardering 9,2.

Restaurant Nomads in Oostpoort.

In voor een echt avontuur? Ga mee op een culinaire wereldreis! naar Nomads je op de Oranje-Vrijstaatkade 55. Daar heb je tijdens de restaurantweek een wat uitgebreide keus. Een 4-gangen menu of een 6-gangen Luxe menu Chef’s dinner. Of lunch van 3- of 4 gangen. Nomads trekt als echte nomaden de wereld rond op zoek naar naar onontdekte smaken, spannende producten en authentieke food belevingen. Jaarlijks reizen zij naar twee verschillende landen. Hier doen zij inspiratie op, volgen kookworkshops en vullen hun backpacks met lokale producten op de markt.

Bottles & Jars is een nieuw concept van de NH hotel group. Alle gerechten verlaten de keuken onder goedkeuring van 1 Michelin sterrenchef Chris Naylor. Barbizon Palace – Bottles & Jars vind je op de Prins Hendrikkade 59. Voor het 3-gangen Chef’s diner bij restaurant Bottles & Jars betaal je tijdens de nationale restaurantweek € 34,50.

Café Bistro Publiek op de Oranje-Vrijstaatkade 69 krijgt van de gasten de waardering 9,3. Daar draait alles om mooie gerechten vol seizoensgebonden en biologische ingrediënten. De kaart met internationale gerechten biedt voor ieder wat wils, en bevat ook veganistische opties. Tevens de wijn is hier heel bijzonder, want Publiek importeert exclusieve wijnen uit het buitenland! Bij het 3 gangen Chef’s diner behoort ook een aperitief.

Kop van Oost |
Foto Pim Ras

Vlak bij de molen van Funen is bar restaurant Kop van Oost gevestigd. Het Zeeburgerpad 1  is de nieuwe plek waar Oost luncht, borrelt, dineert en heerlijke cocktails drinkt. Dit alles onder het genot van een onbetaalbaar uitzicht over het water en de molen. De waardering is 8,6.

Hotel Casa bestaat al even, maar het hotel in Oost is onlangs gerenoveerd. Het hotel  vernieuwde daarbij ook haar horecaconcept. Voorheen was het restaurant bekend als restaurant East57 en tegenwoordig gaat het door het leven als EAST. Het vernieuwde restaurant is huiselijk, hip en heeft 1001 moods in de inrichting én op de kaart. Je gaat er voor het 3-gangen shared Dining menu. Het adres is Eerste Ringdijkstraat 2 en de waardering 8,3.

In de Indische Buurt aan de Insulindeweg, vlakbij het Muiderpoortstation is restaurant Dimitri’s waar wereldse invloeden en gastronomie samenkomen. Op de hoek van de Insulindeweg in Amsterdam-Oost vind je dit restaurant. Bij Dimitri’s kun je genieten van een smeltkroes van goede en eerlijke gerechten bereid met Mediterraans en Arabisch karakter.

Restaurant Plancius bevindt zich in het hartje van de Plantage buurt in een historisch pand. Schuin tegenover Artis en direct naast het Verzetsmuseum. Het restaurant is modern en gezellig ingericht waardoor je een erg gezellige avond zult beleven. Hier staat 3-gangen Chef’s diner op je te wachten. Waardering 8,0.

Alle 500 resturants op www.restaurantweek.nl