Home Overzicht Rooftop Cinema

Rooftop Cinema

0
Foto Tom Huisstede.

Op 30 meter hoogte en ook nog eens in de open lucht korte films bekijken. Canvas en filmplatform Shortcutz organiseren samen vier voorstellingen op het dak van het Volkshotel. Het is de eerste editie van Rooftop Cinema 2022 die bestaat uit een selectie speciaal gecureerde (korte) films. Met dit eerste evenement wordt een zonnig filmseizoen afgetrapt.

Shortcutz Amsterdam is een platform dat zich richt op het promoten van nieuw Nederlands filmtalent en het verbinden van opkomende filmmakers met gevestigde professionals. Voor de eerste editie van Rooftop Cinema van dit seizoen hebben ze vier avonden gecureerd die bol staan van Nederlands talent. Restaurant Canvas zal voorafgaand aan de films een zomerse stamppot serveren. Tijdens de eerste avond wordt een speciale verzameling van korte films vertoond.

Winners Night | 26 juni
Een selectie van winnende deelnemers van de jaarlijkse Shortcutz korte film competitie, bestaande uit ‘Free Fall’ van Emmanuel Tenenbaum, ‘Long Live The Pande’ van Bo van der Meer & Roswitha de Boer, ‘Camouflage’ van Remco Polman & Jantiene de Kroon en ‘Lead Balloons’ van Lisette Donkersloot.

Benedetta + Serratus | 27 juni
Benedetta – geregisseerd door Paul Verhoeven – is een opwindende film die aangrijpende vragen over sexuele vrijheid in relatie tot het geloof oproept. Voorafgaand aan deze speelfilm wordt het visuele experiment Serratus vertoond, geregisseerd door Maarten
Groen.

Another Round (Druk) + I’d like to thank…  | 28 juni
Another Round (of Druk in het Deens) van Thomas Vinterberg is een bedwelmende tragikomedie die een speciale kijk biedt op drinken tijdens een midlife crisis. De olijf in je Martini komt in dit geval in de vorm van I’d like to thank…… een korte film van Jonathan J. Smit.

Woman’s Voice | 29 juni
Een avondvullend programma bestaande uit korte films – geregisseerd door vrouwen – waarin vrouwelijkheid en vrouwen in het algemeen centraal staan. Met ‘Funkele’ van Nicole Jachmann, ‘Sunshine Motel’ van Rosita Wolkers, ‘Bes’ van Ayla Çekin Satijn, ‘Reflection’van Sanna de Vries, ‘Bekeken’ van Kim de Ruyter, ‘Lili’ van Yfke van Berckelaer, ‘F*ck my life’ van Isis Cabolet en ‘Birdland’ van Ashgan El-Hamus.

De deur gaat steeds open voor borrel en diner om  20.00 uur. De film begint ongeveer om 22.00 uur. Film-ticket € 13,50, Dinner-ticket € 15,00. Ticketlink

Rooftop Cinema komt in juli en augustus terug voor nog twee edities, waaronder een Pride-special.