Home Overzicht Slechte regie vertraagt wedstrijd Tigers

Slechte regie vertraagt wedstrijd Tigers

0
Foto Yolanda Simarro

Onder de huidige coronamaatregelen blijven de deuren van de Jaap Edenhal ten minste drie weken gesloten voor publiek. Als doekje voor het bloeden werd de wedstrijd tussen de Amsterdam Tigers en de Dordrecht Lions online uitgezonden. De haperende en soms weggevallen verbinding vroegen om doorzettingsvermogen van de kijker. Door een defecte tijdklok had de bench een zware avond.

De wedstrijd begint vlot en vriendelijk, maar schijn bedreigt. Met nog geen twee minuten op de – niet werkende klok – verliest de toch al niet grote selectie van Dordrecht forward en oud-Tiger Nikita Kamyshev, die Tiger Marino Bakker hard tegen de boarding checkt en daarom het ijs moet verlaten.

Vanaf dat moment lijkt een van de scheidsrechters het grootste conflict in de wedstrijd. De persoon die er voor orde en duidelijkheid is, brengt zelf de meeste chaos. Misverstanden volgen elkaar op. Geen prettige omstandigheden in deze toch al barre tijd. Gelukkig praat oud-ijshockeyer Ron Berteling de kijkers bij. Als routinier weet hij duidelijkheid te scheppen in soms een onnavolgbaar geleide partij.

Een van de scheidsrechters lijkt het grootste conflict in de wedstrijd

Het spel ligt regelmatig stil voor een tijdstraf, terwijl dat eigenlijk niet nodig is en het tempo uit de wedstrijd haalt. Beide teams weten niet goed wat ze ermee aan moeten. Amsterdam kan het best overweg met de situatie en dat drukt zich uit in punten. Kort voor de rust scoort Donny Pohlman met assists van Stef Overweg en Luca van der Genugten tijdens een dubbele powerplay de eerste goal.

In de dertigste minuut, de stream werkt op dat moment niet, maken de Lions – eveneens tijdens een dubbele powerplay – hun eerste en voor de kijkers onzichtbare goal: 1-1. Ook qua tijdstraffen gaat de stand gelijk op. Elk team heeft in totaal twaalf keer een speler op de bank, oftewel: gemiddeld elke vijf minuten een man minder op het ijs.

De tweede goal voor de Tigers valt ook tijdens een powerplay. Calvin Pohlman en John Versteeg geven aan, defence Tobias Kathan schiet ‘m erin. Pohlman en Versteeg duiken in de derde periode al snel opnieuw op in het Dordtse doelgebied. Eerstgenoemde scoort, de ander biedt de mogelijkheid: 3-1. Dit is het enige doel dat valt als beide ploegen met vijf man spelen.

Zeven minuten later loopt Dordrecht in naar 3-2. Daar blijft het bij voor de Lions, waar door de kleine selectie de vermoeidheid toeslaat. Lance van Duin maakt met voorzetten van John Versteeg en Michael Mackie-Kwist de mooiste goal van de avond door de puck rechts bovenin te schieten.

Dordrecht hoopt op een extra punt en verruilt de goalie voor een extra speler, maar het is Michael Mackie-Kwist die in de allerlaatste seconde het vijfde doel voor de Tigers scoort. De soms onderschatte Lions boden goed weerstand aan de Tigers en hadden, net als de thuisploeg, behalve de tegenstander ook de fluit van de scheidsrechter als hindernis.

De Tigers spelen zondag 28 november in Den Haag en op 5 december in Breda. Zaterdag 11 december zijn de Eindhoven Kemphanen te gast in de Jaap Edenhal, hopelijk met publiek.

Wedstrijd terugkijken

Sterke comeback van van het U21-team van de Tigers

Na minder succesvolle episodes in Heerenveen en Den Bosch kon het U21-team van de Tigers onder eigen dak wel een opsteker gebruiken. Om dat te bereiken moesten de nodige hobbels worden genomen, te beginnen met zestien Kemphanen en de defecte tijdklok in de Jaap Edenhal.

Amsterdam, vandaag bijgestaan door vier spelers uit het U17-team, komt in de zesde minuut door een schot van Alexander Karol op voorsprong en geeft die tot kort voor de eerste onderbreking niet uit handen. Dan volgen de gebeurtenissen elkaar rap op. De Kemphanen slaan in vijfenvijftig seconden drie keer hard terug.

De Tigers krijgen een powerplay nadat Eindhoven met een haan te veel op het ijs staat en voeren de druk op. De ploeg incasseert bijna nog een tegengoal, maar scoort ook bijna. Hoog tijd voor de rust. Hamvraag is hoe de Tigers terugkeren op het ijs na drie keer tegenslag en met de twee vorige wedstrijden  in het geheugen.

De tweede periode begint met nog steeds een powerplay voor Amsterdam. Al snel zit er een tweede kemphaan op de strafbank. De Tigers bouwen een paar aanvallen op die het net niet halen en overleven een paar gevaarlijke uitbraken van Eindhoven, waarvan bij een de puck wordt gestopt door de stick van de net op tijd toegesnelde defence Mark Gasseling.

Ook als alle hanen de strafbank hebben verlaten, speelt de wedstrijd zich vooral af in het Eindhovense doelgebied. De drukte bij de hanengoal escaleert tijdens een bijna punt, waardoor beide teams twee minuten spelers missen. In de 29e minuut wordt het steeds meer denkbare scenario werkelijkheid. De Tigers rukken op en scoren. De assists zijn van Alexander Karol en Pascal Sitzen, Sep de Kousemaker rondt af: 2-3. Even later zet Karol Amsterdam op gelijke stand en slaat Sitzen toe na een voorzet van Horaytio Roelofsen. Jake White doet er nog een schepje bovenop, 5-3. Roelofsen en Karol nemen de puck mee naar het Eindhovense thuisvak en spelen die naar Zaran Zaitshoff, waardoor deTigers nog steviger in het zadel zitten: 6-3.

Ondanks veel gestrande pogingen van de Kemphanen geeft hun vierde, prachtig linksboven ingeschoten doel ze even hoop. Zowel de tijd als het Amsterdamse antwoord zitten ze tegen. Vijftien seconden later maakt Karol met een assist van Lucas Decker het zevende en laatste punt van de avond. De Tigers lieten de wind draaien, daarnaast was de wedstrijd een leuke stage voor de vier U17-spelers.