Koning Winter legde vannacht een dikke witte deken over Oost en blies met een snijdende wind de milde temperaturen weg. Het Oosterpark veranderde in een sneeuw- en sleeparadijs.

Halverwege de middag zijn veel straten in Oost stil en verlaten. Even wordt de schijn gewekt dat de avondklok is vervroegd. Het weinige verkeer schuift en glijdt voorbij. Ondanks de kou is het park vol met recreanten. Wandelende stelletjes kruipen tegen elkaar aan voor selfies in de sneeuw. Kraaien verdringen zich bij een boom waar voedsel ligt, eenden slaan aan de waterkant brood in. Honden rollen door het witte veld, ouders trekken hun kinderen voort op sledes, waarmee ze van de helling bij de speeltuin glijden. Twee bomen aan de oostkant van het park zijn door witte silhouetten veranderd in kunstwerken.

Afgaand op de weersvoorspellingen wordt over een paar dagen geschaatst op de vijver. Met nog vijf weken te gaan meldt de winter zich laat, maar beter laat dan nooit. Als de avond valt, verandert het Oosterpark in een prachtige wintertuin met licht in de verte.