0

Het wekelijks sportoverzicht van oost-online. Met korte berichten geven we een actueel beeld van wat er in de sportwereld van Oost speelt. Informatie van alle sporten is welkom.

Redactie Bert van Galen

Wederom winst voor WV-HEDW

WV-HEDW won zeer verdienstelijk met 1-2 van Nootdorp. In de openingsfase ging het moeizaam. Doelman Matthijs Kuiper hield zijn team met fraaie reddingen overeind. Na een half uur moest hij capituleren en werd het 1-0.

Na de pauze ging het beter voor de Mokummers. Na een inworp van Rida Najib gaf Jack van Moerkerk de bal voor vanaf links en kon Joost Heij met een strakke kopbal scoren. Het team van trainer Marcel Valk bleef daarna zeer strijdbaar. Na goed voorbereidend werk van Mick van Moerkerk kon Steven Knijnenburg scoren. Nootdorp gaf zich echter niet gewonnen en kreeg ook diverse mogelijkheden op de gelijkmaker. Valk en zijn manschappen hielden stand en namen de drie punten mee naar huis. Zaterdag 9 oktober wordt in Broek op Langedijk gespeeld tegen BOL. Dit team staat aan kop in zaterdag eerste klasse.

JOS/ Watergraafsmeer toont te weinig power

Het zijn moeilijke weken voor JOS/Watergraafsmeer. De uitwedstrijd tegen Hoogland werd met 3-1 verloren. Trainer Cor ten Bosch wist vooraf dat het zwaar zou worden. Liefst vijf spelers ontbraken wegens blessures.

Na een half uur spelen kwam daar Yasin Poyraz, die per brancard van het veld werd gedragen. Het is nog onduidelijk hoe ernstig deze blessure is. Vrijwel direct daarna kwam Hoogland op voorsprong. In de tweede helft werkte JOS hard om terug te komen, het ontbrak echter aan scherpe en het broodnodige geluk. Hoogland kon nog twee scoren. JOS werd geholpen door een eigen doelpunt van de linksback van de thuisploeg. Ten Bosch was na afloop duidelijk in zijn commentaar. Zijn team had te weinig power getoond om een goed resultaat te behalen.Ā  Volgende week tegen Oss ā€™20 zijn er weer nieuwe kansen.

Sportspeeltuin voor kinderen van 1,5 tot 8 jaar

Het plezier van bewegen brengt volleybalclub Albatros vanaf oktober ook de kleinste kinderen bij. De club start dan met een Sportspeeltuin. Voor kinderen van 1.5 tot en met 4 jaar op woensdag van 11.00 tot 11.45 uur en voor kinderen van 4 tot en met 7 jaar op maandag van 16.00 tot 16.45 uur in de gymzaal in de Tweede Oosterparkstraat 33. Aanmelden kan via [email protected].

Wartburgia speelt gelijk tegen SC Buitenveldert

Wartburgia kwam tegen SC Buitenveldert niet verder dan 1-1. Door dit resultaat is de achterstand op de koplopers Buitenboys en AH 78 nu al vijf punten. Wartburgia kreeg in de eerste helft te maken met een tegenstander die feller was. Er waren aan beide kanten amper kansen. Hoogtepunt was een vrije trap van Buitenveldert die op de lat terecht kwam. In de tweede helft werd het duel aantrekkelijker. Wartburgia nam meer initiatief. Onverdiend kwam het team in de slotfase op achterstand. Door een vrije trap van Joost Hommenga werd het nog gelijk.

TOG is tegen Ankaraspor de sterkste

TOG is het nieuwe seizoen sterk begonnen. Het team van trainer Leroy Kroese won van buurman Ankaraspor met 3-0. De thuisploeg was vrijwel direct de sterkste echter het lukte lange tijd niet om de kansen te benutten. Noel Ruijgrok kon nog voor de pauze scoren.

In de tweede helft probeerde Ankaraspor terug te komen, maar ze hadden pech dat de defensie van TOG sterk was. Door invallerĀ  Moussa Oumouh werd het 2-0 en was het duel beslist.Ā Ā  Ankaraspor had daarna pech dat een onhoudbaar schot op de lat terecht kwam. Via een vrije schop kon Noel Walda de laatste treffer van de wedstrijd maken. Helaas moest de arbiter nog rood trekken voor een TOG speler.

De Meer wint uit van Weesp

De Meer won uit met 2-5 van Fc Weesp. Door Rick Holubec werd het 0-1. Doelman Dion Boonstra maakte sterke indruk, echter hij kon de gelijkmaker niet voorkomen. Door Roel Tibosch werd het voor de pauze toch nog 1-2.Ā  In de tweede helft kreeg de thuisploeg al snel een rode kaart. De Meer profiteerde daarvan volop. Invaller Dennis Trefilov blonk uit en scoorde een zuivere hattrick. Hij was in de eerste helft bankzitter omdat hij te laat was gekomen en dat accepteerde de trainer natuurlijk niet. Volgende week krijgt De Meer bezoek van Theole.