Home Lezen en schrijven Start leesclub. En schrijvers komen naar Linnaeus Boekhandel

Start leesclub. En schrijvers komen naar Linnaeus Boekhandel

0

Biograaf Jaap Cohen komt op 27 februari naar Linnaeus Boekhandel waar hij wordt geïnterviewd door Cailin Boonstra over zijn onlangs verschenen boek De Bolle Gogh. Een paar dagen later presenteert Lena Kurzen diens debuutroman Schuilhuisje. Maar eerst, op 20 maart start de nieuwe Linnaeus leesclub in de boekhandel.

Jane Stuhlmacher en Benjamin De Roover, boekverkopers bij Linnaeus en veellezers, begeleiden de deelnemers aan de Linnaeus leesclub door de geneugten van de hedendaagse literatuur. Voor de eerste editie ligt Vadertaal van de Chileense auteur Alejandro Zambra op tafel. Het is begin dit jaar verschenen bij Meridiaan Uitgevers. Een teder relaas over ouderschap, liefde en vriendschap door een van de belangrijkste hedendaagse Spaanstalige schrijvers. Per deelname wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd. Aanmelden kan via deze link of in de winkel.

Op dinsdag 27 februari komt biograaf Jaap Cohen naar de Linnaeus boekhandel. Caitlin Boonstra zal hem interviewen over De bolle Gogh, zijn pas verschenen biografie over Theo van Gogh, Daarna is er tijd zijn om te signeren. Inloop vanaf 19.30 uur en start om 20.00 uur. Aanmelden kun je hier of in de winkel.

Waar kwam Van Goghs onstilbare zucht tot beledigen vandaan? In hoeverre speelden de oorlogsgeschiedenis van zijn ouders en zijn afstamming van de beroemde schilder een rol? Jaap Cohen sprak meer dan 150 familieleden, collega’s, vrienden én vijanden over een raadselachtige persoonlijkheid, die overal waar hij kwam verwarring stichtte – totdat hij bruut werd vermoord.

Lena Kurzen komt op 29 februari naar Linnaeus Boekhandel om diens debuutroman Schuilhuisje te presenteren. Op onderkoelde toon en in een volstrekt eigen stijl neemt Kurzen je mee in de geest van een vrouw die haar gedachten niet hardop uitspreekt. Schuilhuisje is een pijnlijk grappige roman over misverstanden, onvolkomenheden en verlangens. Schuilhuisje verschijnt eind februari bij Nijgh & Van Ditmar. Inloop op 29 februari vanaf 17.30 uur en de start is om 18.00 uur. Aanmelden kun je hier of in de winkel.