Home Overzicht Talrijke mysteries

Talrijke mysteries

0

De laaghangende herfstzon wierp een mysterieus licht over het Oosterpark halverwege de middag. Bij muziekkoepel stond een politiewagen geparkeerd. De bijbehorende agent liep even verderop in de zon met een lach op zijn gezicht te telefoneren. Het zag er weinig waakzaam en dienstbaar uit, eerder ontspannen, ver weg met zijn gedachten. Op een tropisch eiland ofzo? Had hij misschien zijn schatje aan de lijn?

In de koepel zelf dansten een aantal chinees uitziende mensen waarvan enkele vrouwen in traditionele kleding op jengelende chinees klinkende popmuziek met gracieuze bewegingen in een cirkel. Bij de trap zaten een chinees uitziend puberjongen en -meisje gespannen met hun telefoon te communiceren.

Was dit alles ter gelegenheid van een traditionele feestdag of was het gewoon een gezellig uitje? Of een bijeenkomst vanwege de herbenoeming van voorzitter Xi tijdens het volkscongres?

Bij het grote grasveld aan de overkant van het bruggetje zat een meisje in een rood trainingspak voor zich uit te kijken met een blik van een oorwurm die deed vermoeden dat stormde in haar hersenpan. Relatieproblemen? Slecht medisch nieuws? Een familiedrama? Geldgebrek? Slechte cijfers?

Verderop stond bij een dichtbebost gedeelte een eenzame zwarte fiets van het merk Sparta met voorop een leeg mandje. Door de achterband een zwaar slot. Hij zag er tip top uit.

Wie had dit rijwiel hier achtergelaten? En waarom? Was de eigenaar met hevig aandrang de bosjes gevlucht? Daar was echter geen beweging te bespeuren.

Ik verliet het park, het park dat me vandaag voor vele raadsels stelde. Bij de uitgang slingerde een zwarte man op een wrakkige fiets vervaarlijk op me af, terwijl worstelde met een tas in hand. Net tijd herstelde hij zich. Leuk me te zien, zei hij. Alles goed? En hij slingerde verder.

Ik had geen flauw wie deze vage figuur met zijn afgetrapte kleren was. Kende ik hem? Liet mijn geheugen me in de steek? Begin van Alzheimer? Takelde ik verder af?

En zo verliet ik het Oosterpark, met talrijke mysteries waarvan de oplossing een raadsel bleef

en het is maar dat U het weet.