Home Oud Oost Te water geraakte man blijkt door misdrijf om het leven zijn gekomen

Te water geraakte man blijkt door misdrijf om het leven zijn gekomen

0

Op 22 maart werd het stoffelijk overschot van een man aangetroffen in het water van de Amstel nabij het Sarphatistraat. Uit onderzoek blijkt dat de man (55 jaar) door een misdrijf om het leven is gekomen. Hij had de Spaanse nationaliteit en geen vaste woon- of verblijfplaats. De politie is een groot rechercheonderzoek gestart om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de dood van de man. 

Het stoffelijk overschot werd ’s morgens op 22 maart na een melding aangetroffen ter hoogte van de brug bij de Sarphatistraat. De politie is een uitgebreid en grootschalig opsporingsonderzoek gestart. Binnen dat onderzoek is inmiddels duidelijk geworden wat de identiteit van de man is. Het gaat om een man met de Spaanse nationaliteit. Hij had geen vaste woon- of verblijfplaats en verbleef vermoedelijk regelmatig onder de Torontobrug aan de Weesperzijde. De politie probeert via de Spaanse autoriteiten zijn familie te achterhalen.

De man was 1.70 meter lang, had hij een mager postuur en droeg hij een t-shirt met een halve maan erop.

Het rechercheteam vraagt de hulp van het publiek en zoekt mensen die in de periode tussen 4 en 22 maart 2024 iets opvallends hebben gezien in de omgeving van de Amstel ter hoogte van de Torontobrug. Informatie kun je kwijt via de Opsporingstiplijn (0800 6070) of via het politie service-centrum (0900 8844). Anoniem via 0800 7000. Vermeld daarbij het registratienummer 2024067985.