Home Overzicht Tekort verpleegkundigen: OLVG Oost sluit verpleging oncologie

Tekort verpleegkundigen: OLVG Oost sluit verpleging oncologie

0

Het OLVG locatie Oost sluit op 11 december de verpleegafdelingen Hematologie-Oncologie en voegt die samen met OLVG locatie West. Dat is volgens het ziekenhuis noodzakelijk door het aanhoudende tekort aan specialistisch verpleegkundigen. Door de hemato-oncologische verpleegzorg nu niet op twee maar op éën OLVG locatie te verlenen, zegt het OLVG goede zorg te kunnen blijven bieden.

De sluiting geldt alleen voor de verpleegafdeling, waar patiënten worden opgenomen. De dagbehandeling en de polikliniek blijven wel bestaan in OLVG Oost. Op beide OLVG locaties kun je dus terecht voor dagbehandelingen en poliafspraken. Oncologische operaties en de opname daarna blijvenook op locatie Oost plaatsvinden.

‘Op OLVG locatie West staan wij met een groot team klaar voor patiënten die meerdere dagen opgenomen moeten worden voor met name chemozorg’, aldus het ziekenhuis. ‘Het gaat hier om een relatief kleine groep patiënten die bijvoorbeeld bij ons onder behandeling zijn voor leukemie of een andere hemato-oncologische aandoening.’

De patiënten voor wie de verhuizing van de verpleegafdeling gevolgen heeft, worden persoonlijk geïnformeerd. Het personeel is op de hoogte.