Home Overzicht Thuisblijvers

Thuisblijvers

0

De verkiezingen komen er weer aan en voor mijn geestesoog trekt een lange stoet grappenmakers, non-valeurs, opportunisten en baantjesjagers voorbij. We lijken we op weg naar de Totale Versplintering van het politieke landschap. Dat wordt een situatie waarin het scoren onmogelijk wordt voor de dames en heren  politici. Het wordt een bloedeloos gelijkspel tussen chaos en bestuurbaarheid.

Een ding weet ik zeker. De Radicale Oppositie Beweging (de R.O.B.), mijn eigen partij, waarmee ik in 2014 vergeefs deelnam aan de verkiezingen, doet niet mee, hoewel sommigen me daar nog steeds om vragen, smeken zelfs.

Maar no way, geef mijn portie maar aan Fikkie. Ze zoeken het maar uit. Een ezel stoot zich niet twee maal aan dezelfde steen.

Ik zag tot mijn verbazing dat een van de kandidaten voor de Radicale Oppositie Beweging (de R.O.B.) bij die verkiezingen haar eerste stappen op het politieke toneel zette en nu voor zichzelf is begonnen. Het vuur dat toen is ontstoken brandt nog immer. Een politieke passie was geboren bij wetenschapster en kunstenaar Fenna Swart. Ze heeft nu haar eigen partij ST3M (hoe moet je dat eigenlijk uitspreken?) tegen biomassa. Nu verwacht ze 15 zetels. Misschien een beetje te hoog gegrepen, maar we zullen zien.

Met belangstelling volg haar en ik ben ik benieuwd of ze ook actiepunten van de Radicale Oppositie Beweging (R.O.B.) gaat overnemen, zoals gratis openbaar vervoer en meer openbare toiletten voor vrouwen.

Of ik op haar ga stemmen is nog zeer de vraag, want in mijn hoofd hoor ik de stem van een legendarische omroeper uit de vorige eeuw klinken, namelijk die van Frits van Turenhout. Hij was vermaard om de kreet ‘De thuisblijvers hadden gelijk’ bij een gelijkspel waarbij niet werd gescoord. Ik overweeg die roep te volgen

en het is maar dat U het weet.