Pride Oost is dit jaar extra feestelijk vanwege het 10-jarig jubileum. Het wordt op woensdag 2 augustus gevierd met muziek, dans en spoken word op twee podia bij het Badhuis op het Javaplein. Net als voorgaande jaren gaat de TransPride Walk vooraf aan het feest. De kleurrijke wandeling start om 14.00 uur bij de Muziekkoepel in het Oosterpark.

Eenmaal op het Javaplein verzorgen Jan-Bert Vroege en Touria Meliani, samen met Dolly Bellefleur, om 16.00 uur de officiële opening van de tiende editie van Pride Oost. Daarna barst het feest los. Met optredens, allerlei informatie- en eetkraampjes en diverse activiteiten voor jong en oud. Het wordt een feest waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht gender, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, validiteit, etniciteit, enzovoort.

Het kleurigste straatfeest van Amsterdam speelt zich af op woensdag 2 augustus van 15.00 tot 22.00 uur rondom het Badhuis op het Javaplein.

Programma

Optredens. Op het Badhuispodium en het Superettepodium komen veelzijdige en veelkleurige acts, Dj’s, met muziek, zang, dans en spoken word. Zo zijn er optredens van artiesten vanuit TransAmsterdam, zoals Agnes Geneva, Rich Richardinho, David Brown, Marvy Olboeter Verhoeven, en diverse andere zangers zoals Bob Color en Marousha.

Daarnaast zijn er Dj’s van Dynamo Jongeren en House 0f Jungle en is er spoken word door Jeff van Reen en Tessel. Afgewisseld met dansperformance ‘De Liminale Passage’ van Dorit Weintal & Faido Company en de koren Manoeuvre & AMSGMC. Ook dit jaar is er weer een spetterende eindact ditmaal verzorgd door niemand minder dan de House of Hopelezz en de House of Lostbois (drag kings & queens).

Ook smullen en plezier beleven. Neem een duik in de ballenbak van Camperbaas of geniet bij een van de eetstands van schaafijs en ander divers eten uit de Surinaamse keuken, bubble waffles en snoep en lekkers. Loop langs de infostands van Dynamo Jongeren, Sociaal Cement, COC Oost (met o.a. verkoop van boek ‘Amsterdam, de roze geschiedenis’ van Monique Doppert), Cordaan, TransAmsterdam, We are queer en het Gay Men’s Chorus Manoeuvre. Ook zijn er ‘Samen Oost sokken’ en andere merchandise verkrijgbaar bij de kramen van Alle Kleuren Oost en Studio Bla Bla.

Tentoonstelling in het BadhuisEen primeur voor Pride Oost: in het voormalige Badhuis kunnen bezoekers ook naar een expositie met kunst van lokaal talent, samengesteld door Anne Krul (Framer Framed) en Kay (buurtjongere), inclusief een installatie van het queer jongerenproject RUIS.

Pride Oost wordt georganiseerd door actieve buurtbewoners, (informele) buurtorganisaties en ondernemers die staan voor verbinding, diversiteit en inclusie in de wijk. Samen bundelen ze gedurende het hele jaar hun talenten en krachten onder de paraplu van Alle Kleuren Oost waarbij zij staan voor het ‘Samen Oost’ gedachtegoed: Een buurt waarin iedereen zichzelf kan zijn en waarin we ons uitspreken tegen elke vorm van discriminatie.

Check www.facebook.comt | www.instagram.com