Home Overzicht Tigers bellen op 0-6, hadden puck kunnen doorschieten naar 0-20

Tigers bellen op 0-6, hadden puck kunnen doorschieten naar 0-20

0

Door de coronacrisis spelen dit jaar geen Nederlandse ijshockeyteams in de BeNe League. Om alle teams te herindelen werd het begin van de Eerste Divisie met een week uitgesteld en was het ijs in Nijmegen vrij. De Devils lastten daarom snel een oefenwedstrijd in. De gasten kwamen uit Amsterdam.

 IJshockey |Lewis Daniels

 De uitnodiging uit Gelderland was kort dag voor de U19-Tigers, maar het team verschijnt evengoed met achttien man in Nijmegen en speelt bij vlagen erg sterk. De eerste twintig minuten leveren de Amsterdammers vier punten op. De Nijmeegse Devils krijgen geen vat op de wedstrijd en cirkelen vooral rond de eigen goal in de hoop meer schade te beperken.

Amsterdam opereert minder als team in de tweede periode. Het geeft de Devils iets meer ruimte. Toch blijft de wedstrijd zich in hun thuisvak afspelen en glijdt de puck nog tweemaal over hun goallijn, 0-6.

Beide teams hebben weinig fut in de derde periode. Nijmegen door het incasseren, de Tigers door te weinig weerstand. Het team krijgt een paar onterechte tijdstraffen ‘onvermijdelijk in deze sport en speelt wellicht daarom te rustig naar het eind. Ze missen de ene kans na de andere. Met 0-6 als eindscore bereiken de Tigers elkaar op hun mobiele nummer, al hadden ze de puck naar het Amsterdamse kengetal kunnen doorschieten, 0-20. Evengoed kijken ze terug op een wedstrijd met goed technisch spel, samenwerking en mooie passes.

Als de coronacrisis geen roet in het eten gooit, spelen de Tigers zondag 18 oktober in Leeuwarden tegen de OrangeGas Capitals.