Home Overzicht Tigers schieten Flyers voorbij

Tigers schieten Flyers voorbij

0

De Tigers gingen met een belangrijke opdracht naar Heerenveen. Bij winst haalden ze gegarandeerd de tweede plek in de poule. In het gunstigste geval zouden ze de Flyers van de eerste plaats verstoten. Daarvoor moesten de Red Eagels in een tegelijkertijd gespeelde wedstrijd de Dordrecht Lions verslaan.

IJshockey

Unis Flyers Heerenveen U19
Amsterdam Tigers
4-8

Lewis Daniels

Amsterdam gaat vlot van start en overweldigt de Flyers met hard spel. Noah Smits schiet na zes minuten raak met een assist van Ole Helmink, 0-1. Anderhalve minuut later worden de assists van Smits en Danylo Kozak verzilverd  door Mark Gasseling, 0-2. Heerenveen krabbelt terug, Lennart Vosmer bestookt met een assist van Tom van Houten de Amsterdamse goal, 1-2.  Heerenveen lijkt beter in de wedstrijd te komen, toch zijn het de goed samenwerkende Tigers die aan het langste eind trekken. Rik van den Huijsen krijgt een assist van Luca van den Heuvel, 1-3.

Amsterdam speelt langzamer in de tweede periode. Meer Tigers en Flyers zitten op de strafbank, geen van hen langer dan twee minuten. Terloops trotseren de Tigers een penaltyshot dat volgt na een uitgestelde straf. Een ongebruikelijke gang van zaken, het team in overtreding is al in het nadeel tot de scheidsrechter fluit. De Tigers zijn zo dubbel gestraft.

De goals die wel raak zijn komen over en weer. Tijdens een powerplay is Heerenveen als eerste aan de beurt. Dave van den Bos geeft Lennart Vosmer een voorzet, 2-3. Weer compleet nemen de Tigers direct maatregelen. Zebediah Mirekuah (terug van weggeweest) en Malachy Conghaile doen het voorwerk, Rik van den Huijsen rondt af, 2-4. Heerenveen zet de achtervolging in. Jeremy ten Brink speelt de puck naar Tom Speel, die ‘m langs goalie Lars Veltman speelt, 3-4. Amsterdam is weer aan zet. Mark Gasseling laat met hulp van Nijs Hille de puck in het Flyersdoel vliegen, 3-5. Heerenveen reageert razendsnel, zestien seconden later maakt Dave van den Bos het 4-5. Robel Veltheer duwt Amsterdam met een assist van Billy Grapperhaus verder vooruit, 4-6.

De Tigers voltooien hun missie in de derde periode. Rick van den Huijsen rukt met Nijs Hille op naar het aanvalsvak, 4-7. Hille blijft nog even om de voorzet van Pascal Sitsen aan te nemen, 4-8. Een prima en verdiende stand om mee naar het eindsignaal te gaan. Zo geschiedt.

Amsterdam kan tevreden terugkijken op een wedstrijd die zij vooral in de eerste en derde twintig minuten bepaalden en waaraan iedereen zijn steentje bijdroeg. Die andere belangrijke wedstrijd in Dordrecht pakt ook gunstig uit. De Red Eagles keren met winst terug naar Den Bosch en helpen de Tigers naar de eerste plaats van de poule.

Zaterdag zeven december spelen de Tijgers om 18.15 uur in eigen huis tegen de Enschede Lions.

Check www.amsteltijgers.nl