Home Overzicht Tigers vs Red Eagles: Eerste zege met nieuwe staf binnen

Tigers vs Red Eagles: Eerste zege met nieuwe staf binnen

0

Net als de grote broers van het eerste team speelden de U19 Tigers afgelopen zondag hun eerste wedstrijd. Met een nieuwe staf verwacht het team ook dit jaar ver te komen. Vorig jaar eindigden ze op de vierde plaats.

IJshockey

Lewis Daniels

Oud ijshockeyer Hennie Jaspers coacht de ploeg. Cool Mokumer Michael Veltman assisteert hem daarbij. Beiden speelden op het hoogste niveau voor de Tigers. Mark van den Heuvel neemt het management op zich. Voor de Tigers begon het seizoen in Den Bosch. Ze speelden een wedstrijd tegen de Red Eagles die mat begon, maar waarin uiteindelijk drieëndertig straffen werden uitgedeeld.

De Tigers domineren meteen, maar tasten in de eerste periode nog af. Het is zoeken naar een gat in de verdediging die Nijs Hille tijdens een powerplay met assists van Malachy Conghaile en Luca van den Heuvel weet te vinden. Tegen alle verwachtingen in weten de Eagles in de laatste seconde voor de rust de stand gelijk te maken.

De tweede periode  is grimmiger. Vooral de Amsterdammers zitten op de strafbank, allemaal met minor maar wel betwiste penalty’s. Nadelige gevolgen zijn er niet. Lars Veltman houdt zijn goal gesloten voor de Eagles. De Tigers komen op stoom. Nijs Hille bereikt de Bosche goal alleen:2-1.Samen met Noah Smits geeft hij ook de assist aan Zaran Zaitsoff  voor het volgende punt. Een minuut later is het weer raak, Pascal Sitsen scoort met een asssist van Billy Grapperhaus, die de avond daarvoor het eerste team van de Tigers bijstond en voor hen scoorde. Den Bosch komt niet meer aan bod.

So far so good. In de derde periode neemt de drukte op de strafbank almaar toe. Amsterdam wil doorzetten en zet de druk erop. Het is weer Nijs Hille die alleen naar de goal oprukt, 1-5.

Den Bosch heeft er geen antwoord op. De stemming slaat om. Een speler van Den Bosch moet een Checking from Behind bekopen met twee en tien minuten tijdstraf. En het houdt niet op. Aan beide kanten vallen (zware) straffen die niet hadden gehoeven, maar regel is nu eenmaal dat de scheidsrechter altijd gelijk heeft. Ook als dat niet zo is. Tussen alle bedrijven door weet Jim Vorster de stand 1-6 te maken terwijl de Tigers met twee man minder spelen. Een mooie afsluiter.

Amsterdam begint het seizoen met winst. De nieuwe staf heeft de Tigers op scherp gezet. Ze spelen zaterdagavond 5 oktober  om 19.15 thuis in de Jaap Edenhal.

Check de Agenda van oost-online of www.amsteltijgers.nl