Home Overzicht Tigers vs Tilburg Trappers: Close game tussen kopploegen in eredivisie

Tigers vs Tilburg Trappers: Close game tussen kopploegen in eredivisie

0
Foto Jos Bornhijm.

De Tigers leken uit hun ritme na de coronapauze van twee maanden. Voor de spanning op het veld is dat goed, de cijfers leden eronder. Een bittere strijd in Eindhoven werd na shoot-outs beslist met 6-5 in het voordeel van de Kemphanen. Penalty’s waren ook de afsluiter bij het eerste thuisoptreden, Groningen reisde terug met 3-2 verlies. En de wedstrijd tegen de Tilburg Trappers eindigde met… shoot-outs.

Net als vorige week is het als vanouds druk in de Jaap Edenhal. De thuisblijver kan de wedstrijd volgen op YouTube. Ook in de huiskamer genoeg gezelligheid, daar zorgt de trouwe Tiger-supportersploeg voor.  Commentaar van oud (olympisch) speler Henk Hille of ijshockey-legende Ron Berteling ontbreekt deze week, een gemis. Wat anderen ontgaat, zien hun deskundige ogen wel.

Het sterke team van de Tilburg Trappers is voor deze avond aangevuld met spelers uit de Duitse Oberliga, een teken dat de zuiderlingen Amsterdam serieus nemen. De ploegen spelen een close game, waarin Tilburg na acht minuten op voorsprong komt. Omdat de teams zo aan elkaar zijn gewaagd, blijven de goals voor beide kampen langdurig buiten bereik.

Met een assist van Tobias Kathan slaagt Michael Mackie-Kwist er in de drieëndertigste minuut in de stand gelijk te maken. Wat volgt is een situatie waarin beide partijen geen duimbreed aan elkaar toegeven en details het verloop van de wedstrijd bepalen. Tot ieders spijt aan Amsterdamse zijde wordt de goal van Tobias Kathan afgekeurd. Andere kansen leiden niet tot het gewenste extra punt. Ondanks dat de verdediging van de Tigers niet helemaal op orde is, functioneert deze voldoende om de Trappers buiten de deur te houden. De enige deuren die nog open gaan zijn die van de strafbank, in alle gevallen voor minor penalties.

Gaandeweg blijkt dat zestig minuten speeltijd onvoldoende is om deze partij te beslissen. De extra vijf minuten in de overtime geven evenmin een uitkomst, waardoor het laatste middel wordt ingezet. Zoals vaker zijn penalty’s een loterij waarin het niet om nummers gaat, maar om wie de sterkste zenuwen heeft, zich het best kan concentreren en het belangrijkst: wie het meest geluk heeft. Deze keer valt Tilburg in de prijzen en gaan de Trappers met 1-2 winst naar huis.

Komende weken zal tijdens de play-offs blijken of de Tigers het kampioenschap dat ze twee jaar geleden door de coronacrisis werd ontnomen alsnog binnenhalen. Volgend weekend spelen ze thuis de kwartfinale tegen Den Haag.