Home Overzicht Toekomst voor Hema in Oost?

Toekomst voor Hema in Oost?

0

Wat gaat er gebeuren met de Hema aan de Linnaeusstraat? Dat Jumbo er z’n intrek neemt lijkt zeker. Of en waar aan het eind van het jaar de nieuwe Hema in Oost wordt geopend is echter onzeker. De warenhuizen van Hema komen namelijk in handen van een groep schuldeisers. Daarmee zijn ze niet langer van investeerder Marcel Boekhoorn, die het bedrijf twee jaar geleden kocht.

De Hema heeft een overeenkomst gesloten met een groep investeerders die alle aandelen van de Hema in handen krijgt. Doel is om de schulden van het warenhuis drastisch te verlagen. Bij die schuldeisers staat 750 miljoen euro aan leningen uit, dat zal worden teruggebracht tot 300 miljoen euro. Het is de bedoeling dat de Hema daardoor weer een gezonde financiële structuur krijgt, een sterke liquiditeitspositie en voldoende ruimte om te investeren in de toekomst van het bedrijf.

De Hema lijkt nu als Nederlands bedrijf gered. Aan wie het door de groep investeerders verkocht zal worden zal later dit jaar duidelijk worden. Zo heeft de eigenaar van de Blokkerwinkels een bod gedaan op de Hema. En ook Jumbo wordt genoemd als belangstellende voor de warenhuisketen. Ondanks alles zal er 0ngetwijfeld in Oost een nieuwe Hema komen. Over de plek is het nog gissen.