Home Overzicht Tram 26 rijdt op proef met dubbele tramstellen

Tram 26 rijdt op proef met dubbele tramstellen

0

Tram 26, die rijdt tussen het Centraal Station en IJburg, gaat in september rijden met twee tramstellen aan elkaar. Daarmee vergroot het GVB de capaciteit op deze voor IJburg belangrijke verbinding. Tot september rijden er als test al tien gekoppelde trams.

Door twee trams aan elkaar te koppelen hoopt het GVB voldoende plek te hebben voor het aantal reizigers dat de laatste jaren flink is gegroeid. Er waren veel klachten over de drukte in de tram en veel storingen, daarom is er ook een nieuw wisselbesturingssysteem geïnstalleerd. De testritten worden met passagiers uitgevoerd. In september moeten alle trams op de lijn zijn verlengd.

De Piet Heintunnel werkt nu nog als een flessenhals in de dienstregeling en door de vertraging kan een tramfile ontstaan. Dat wordt minder wanneer met dubbele tramstellen wordt gereden. Hierdoor kan de frequentie wat lager en ontstaan er minder snel problemen. Nu geeft de dienstregeling aan dat er iedere zes minuten een tram rijdt. Je zult dus vanaf september mogelijk iets langer op de tram moeten wachten.