Home Overzicht Twee bestuursleden Zeeburgia haken af door verschil van visie

Twee bestuursleden Zeeburgia haken af door verschil van visie

0

Voorzitter Marianne van Leeuwen en bestuurslid Huub Wilbrink stellen zich niet beschikbaar voor een nieuwe periode bij Zeeburgia. Dat laat de vereniging op de website weten. De twee waren kandidaat voorzitter en vicevoorzitter en zouden op de algemene ledenvergadering van 25 juni verkiesbaar zijn.

Voetbal | Redactie

‘De afgelopen periode hebben wij, ook samen met andere bestuursleden, veel tijd gestoken in het maken van een plan voor de komende drie tot vijf jaar’, leggen Van Leeuwen en Wilbrink op de website van Zeeburgia uit. ‘Onderdeel van dat plan was onze voetbalacademie toekomstbestendiger te maken. Zo wilden we bijvoorbeeld samen met ons hoofd Opleiding gaan werken aan zijn opvolging op termijn. Ook wilden wij een groter bestuur samenstellen, om het werk over meer schouders te verdelen en onze ambities waar te kunnen maken’,

Van Leeuwen, die momenteel voorzitter is van Zeeburgia en bestuurslid Wilbrink laten weten dat de gesprekken over deze onderwerpen is gebleken dat er op dit moment onvoldoende draagvlak is voor hun ideeën. Naar aanleiding daarvan hebben zij besloten zich terug te trekken als kandidaten voor het nieuwe bestuur. Tot de algemene ledenvergadering blijven zij hun rol in het bestuur vervullen, maar zullen niet meer deelnemen aan besluitvorming over zaken die het nieuwe seizoen aangaan.

De andere bestuursleven betreuren het besluit. In een verklaring zeggen zij dat Van Leeuwen en Wilbrink hebben zich jarenlang met veel passie voor de leden ingezet, mooie dingen bereikt en laten een prachtige club achter waar ze trots op kunnen zijn.