Home Overzicht Vakantie gewoon in Oost: Vier de zomer bij Rembrandt thuis

Vakantie gewoon in Oost: Vier de zomer bij Rembrandt thuis

0
Foto Frank van der Burg.

In de zomer is dicht bij huis veel te beleven. Neem het Rembrandthuis in de Jodenbreestraat. Daar kun je een leuke vakantiedag doorbrengen met het hele gezin, zeker als het weer wat tegenzit. Er zijn workshops en vanaf 7 augustus is er een speurtocht en een nieuwe multimediatour. De zomertentoonstelling laat je door de ogen van Rembrandt naar de liefde kijken.

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar op avontuur in Museum Rembrandthuis met de nieuwe multimediatour. Kwast, de hond van Rembrandt, speelt de hoofdrol. Het is een ondeugende hond die eigenlijk buiten op de binnenplaats moet blijven. Soms laat één van de dienstmeisjes hem binnen en kan hij lekker rondsnuffelen. Zo kent hij alle geheime hoekjes en gaatjes in het huis. Een ideale rondleider dus die je in een uur alle verhalen vertelt over het huis waar Rembrandt ooit woonde en zijn grootste meesterwerken maakte.

Foto Kirsten van Santen.

Rembrandt was misschien wel de beste etsenmaker in zijn tijd. Maar wat is een ets en hoe maak je die? Tijdens de zomer kunnen kinderen vanaf 6 jaar zelf aan de slag in de workshop ‘Etsen maken als Rembrandt’. De ets mag je aan het einde natuurlijk mee naar huis nemen. Wat inspiratie nodig? Bezoek dan eerst de mooiste etsen van Rembrandt in de zomertentoonstelling Rembrandt en de liefde.

Speurend door het huis kunnen kinderen vanaf 4 jaar gratis een speurtocht ophalen in de museumwinkel. Rembrandt heeft heel veel zin om een nieuw schilderij te gaan maken, er is alleen een probleem: de verf is op! Hij maakt al zijn verf zelf en er mist nog één ingrediënt. Aan onze jonge bezoekers de opdracht om dat laatste ingrediënt te vinden. Aan het einde van de tocht ontvangen kinderen een cadeautje.

Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar kunnen vanaf 7 augustus op avontuur in Museum Rembrandthuis met de nieuwe multimediatour. Kwast, de hond van Rembrandt, speelt de hoofdrol. Het is een ondeugende hond die eigenlijk buiten op de binnenplaats moet blijven. Soms laat één van de dienstmeisjes hem binnen en kan hij lekker rondsnuffelen. Zo kent hij alle geheime hoekjes en gaatjes in het huis. Een ideale rondleider dus die je in een uur alle verhalen vertelt over het huis waar Rembrandt ooit woonde en zijn grootste meesterwerken maakte.

Foto Kirsten van Santen

De etsworkshop is er elke donderdag, zaterdag en zondag in augustus om 13.00 uur. Je reserveert een plekje via onze website. De workshop kost 5,- euro per persoon en is gratis voor bezoekers met een Stadspas.

Rembrandt en de liefde is de titel van de zomer tentoonstelling die tot medio september te zien is. Daarin kijk je door Rembrandts ogen naar de liefde: van dramatische liefde tot ouderliefde, van naastenliefde tot dierenliefde. Rembrandts eigen liefdesleven komt natuurlijk ook aan bod: de kunstenaar vereeuwigde zijn eerste grote liefde, Saskia Uylenburgh, meer dan eens op de etsplaat. Rembrandt en de liefde toont circa vijftig etsen uit de collectie van Museum Rembrandthuis.