In Czaar Peterstraat opende The Amsterdam City Farm afgelopen jaar haar deuren voor een totaal nieuwe eetervaring. Dit restaurant en proeflokaal, opgericht door Tim en Devinder, brengt niet alleen hun passie voor ambachtelijke ginger beer tot leven, maar verrast gasten met een verfijnde vegetarische keuken die zijn gelijke niet kent.

Vijf jaar geleden begon het avontuur met de zoektocht naar het perfecte recept voor ginger beer. Tim en Devinder, de oprichters, zijn altijd gepassioneerd geweest over ginger beer, wat hen ertoe bracht om het in hun huis in Amsterdam te brouwen. Ze zochten naar een proeflokaal voor hun ginger beer en vervolgens ontstond hun droom om een eigen restaurant te openen.

In hun zoektocht naar het perfecte ginger beer ontwikkelden ze een recept voor een kleine proefbatch. Ze creëerden iets dat minder zoet, gezonder en authentieker was. Binnen de kortste keren werd hun ginger beer populair onder vrienden en familie. De populariteit en feedback brachten hen op het idee om de ginger beer te gaan produceren voor lokale restaurants en cafés in en rond Amsterdam.

Het idee achter de dranken van The Amsterdam City Farm is om mensen een gezond, heerlijk, biologisch en volwaardig alternatief voor alcoholische dranken te bieden. Perfect te combineren met goed eten of als een verfrissende vervanging voor bier op de prachtige terrassen van Amsterdam. ‘Onze ginger beer is nu verkrijgbaar meer dan 30 restaurants en o.a. Ekoplaza’, vertelt Devilder.

De keuken van The Amsterdam City Farm is een ode aan groenten. Elk gerecht is met zorg samengesteld om de natuurlijke smaken te accentueren, zonder vleesvervangers. ‘Gasten ontdekken hier een moderne, verfijnde versie van de Indiase keuken met invloeden uit verschillende culinaire tradities’, vertelt Tim trots. ‘Onze gerechten, bereid in een kleioven, stralen elegantie uit en terwijl de smaken diepgeworteld zijn in de Indiase eetcultuur.’

Devinder, tevens de chef, haalt inspiratie uit haar reizen. Klassieke Indiase gerechten krijgen hier een verrassende twist door creatieve bereidingswijzen en combinaties met wereldse smaken. De menukaart is volledig vegetarisch, met de mogelijkheid voor veganistische opties. Gasten die normaal gesproken vlees eten, verlaten het restaurant zonder iets te missen. Zelfs een jager die hier dineerde, was totaal verrast door de rijkdom en diepgang van de smaken.

Duurzaamheid speelt een sleutelrol in The Amsterdam City Farm. Het restaurant werkt met lokale producten en verspilling wordt tot een minimum beperkt. De biologisch geproduceerde ginger beer wordt geleverd in duurzame flesjes met milieuvriendelijke etiketten. ‘Dit alles past binnen onze visie: genieten van hoogwaardig eten en drinken zonder schade toe te brengen aan de natuur of dieren,’ licht Devilder toe.

Elke fles bij The Amsterdam City Farm zit boordevol verse, heerlijke en biologische ingrediënten. Schud de fles even voorzichtig voor het openen, zodat alle goedheid zich weer vermengt en je er optimaal van kunt genieten.

Gast Joke eet deze avond met haar kinderen en een goede vriend uit de buurt voor het eerst in het restaurant. ‘We hebben het menu gegeten met zulke lekkere gerechten’, vertelt Joke. ‘De vriendelijke bediening en de verrassende gerechten met verfijnde smaak, maakte onze avond helemaal af.’

Sinds december is het restaurant niet alleen overdag, maar ook in de avond geopend. Vanaf 1 april kunnen gasten hier bovendien terecht voor de lunch. Een bijzondere ervaring biedt de High Wine op vrijdag, zaterdag en zondag, waarbij zorgvuldig geselecteerde wijnen worden gecombineerd met verfijnde, kleine gerechten. Dit concept vervangt de traditionele high tea en vormt de perfecte overgang van middag naar avond.

Check www.amsterdamcityfarm.com