Home Overzicht Veilig en gratis wifi op vijftig locaties in de stad

Veilig en gratis wifi op vijftig locaties in de stad

0
Publicroam

Op meer dan vijftig locaties in de stad heb je nu vrij toegang tot draadloos internet. Wethouder Touria Meliani (Digitale stad) lanceerde het netwerk dat de naam ‘publicroam’ heeft.

Gratis wifi op openbare locaties en in de openbare ruimte is niet altijd even veilig. Gebruikers moeten vaak bepaalde voorwaarden accepteren over het gebruik van data om toegang te krijgen tot internet. Niet iedereen leest die voorwaarden. De gemeente maakt nu wifi voor alle Amsterdammers toegankelijk. Toegang tot het draadloze internet – dat Publicroam heet – is gratis en zo makkelijk en veilig mogelijk gemaakt.

Begin 2020 meer dan 200 Publicroam locaties

Publicroam is beschikbaar op meer dan vijftig locaties in de stad, waaronder gemeentelijke locaties, welzijnsorganisaties, buurtwerkkamers en huizen van wijk. Vanaf begin 2020 zijn er meer dan tweehonderd locaties waar publicroam wordt geboden, waaronder de Oba. In Oost is Publicroam al beschikbaar op Cruquiusweg 5, Weesperplein 8, Weesperstraat 105a, Weesperstraat 117, Jacob Bontiusplaats, Weesperstraat 430-432, Ruyterkade 5, Amstel 1, Jodenbreestraat 25.

Check publicroam.nl voor een kaart met de locaties waar publicroam de komende tijd wordt aangeboden.