Home Overzicht Verlichting op sportpark Drieburg al weken defect

Verlichting op sportpark Drieburg al weken defect

0

De straatverlichting rondom het sportpark Drieburg is al weken defect waardoor er onveilige situaties kunnen ontstaan. Ondanks een melding van de defecte verlichting is die nog steeds niet gerepareerd. Voor de PvdA in de gemeenteraad was het aanleiding vragen te stellen over deze onwenselijke situatie.

Bij AT5 vertelt Bart van Vuuren, bestuurslid van s.v. De Meer, dat eerste incidenten zich al hebben voorgedaan. Er zijn leden beroofd en auto’s zijn opengebroken. Een groep jongeren intimideren kinderen en beroven ze. Van Vuuren stelt dat het voor de veiligheid belangrijk is dat de lichten weer aangaan.

Volgens netwerkbeheerder Liander is de reparatie niet eenvoudig. Een stroomkabel die stuk is, moet in zijn geheel worden vervangen. De gemeente liet aan de voetbalclubs weten dat er een capaciteitsprobleem is, waardoor de reparatie op zich laat wachten.

De langdurige uitval van de straatverlichting rondom het sportpark heeft met name zorgwekkende gevolgen voor de veiligheid van de omgeving’, stelt de PvdA. ‘Dit is in het bijzonder zorgwekkend gezien sportverenigingen, zoals S.V. de Meer, plekken zijn waar veel jonge Amsterdammers later op de dag samen komen om te sporten. Met name tijdens de wintermaanden, wanneer de dagen korter zijn, moeten jongeren op de verlichting in de buurt kunnen vertrouwen om veilig naar huis te kunnen fietsen’

De PvdA vraagt zich af hoe het kan dat het licht rondom het sportpark zo lang uit staat en wil weten wanneer het college verwacht dat de problemen zijn opgelost. ‘Welke stappen kan het college zetten om bij te dragen, tot het probleem verholpen is, aan de veiligheid van sporters en passanten op het donkere sportpark?’, aldus de PvdA.