Home Overzicht Vijf nominaties in Oost voor BNA Gebouw van het Jaar

Vijf nominaties in Oost voor BNA Gebouw van het Jaar

0

Het voormalig ontleedkundig laboratorium van de Universiteit van Amsterdam aan de Mauritskade kreeg een nieuwe bestemming als een vijfsterrenhotel. Het project is een combinatie van het hergebruik van het gebouw en van integratie in het Oosterpark. Het Pillows Grand Boutique Hotel Maurits. Het is een van de twaalf gebouwen die zijn genomineerd voor de BNA Beste Gebouw van het Jaar verkiezing. Vijf ervan staan in Oost.

Uit 109 inzendingen heeft een jury onder leiding van voorzitter Ed Nijpels twaalf Nederlandse bouwprojecten genomineerd, verdeeld over vier categorieën. Van die twaalf genomineerde gebouwen staat maar liefst vijf in Oost! Dit zijn ze.

Het Pillows Grand Boutique Hotel Maurits at the Park is ontworpen door Office Winhov. De opdrachtgever is Amerborgh International. Categorie Identiteit & Icoonwaarde.

Het iconische Sluishuis (rechts midden) staat boven het water van IJburg. De Barcode Architect en BIG hebben hert ontworpen voor BESIX Real Estate Development & VORM. Categorie Identiteit & Icoonwaarde.

Jonas (links midden) is een groot compact woonblok op IJburg. Het is ontworpen door Orange Architects voor Amvest. Categorie Leefbaarheid & Sociale Cohesie.

Jakoba Mulderhuis aan de Wibautstraat (links boven) is een project waar verschillende architecten aan hebben meegewerkt: Architect: Powerhouse Company, de Architekten Cie., Marc Koehler Architects. Het is een gebouw van onderdeel van de Amstelcampus van de Hogeschool van Amsterdam, die ook opdrachtgever is. Categorie Stimulerende Omgevingen.

HAUT (rechts boven) staat aan de Spaklerweg. Het is de hoogste houten-hybride toren van Nederland en is 73 meter hoog met 21 verdiepingen. Het is een van de duurzaamste woongebouwen ter wereld. Team V Architectuur is verantwoordelijk voor het ontwerp. De opdrachtgever Lingotto. Categorie Particuliere Woonbeleving.

De winnaars van deze bijzondere bouwprojecten zijn bekend op 11 mei.

Check bna.nl