Home Overzicht Voorlopig geen verkoop 140 sociale huurwoningen op het Entrepotdok

Voorlopig geen verkoop 140 sociale huurwoningen op het Entrepotdok

0

De verkoop van 140 sociale huurwoningen op het Entrepotdok door de Alliantie gaat voorlopig niet door. De woningcorporatie pauzeert de verkoop tijdelijk vanwege het ‘mediationtraject’ met de bewonerscommissie die negatief heeft geadviseeerd over de verkoopplannen.

Als het aan woningcorporatie De Alliantie ligt worden 140 sociale huurwoningen op het Entrepotdok verkocht. Bewoners en politieke partijen zijn hierop tegen en willen dat de verkoop van betaalbare woningen stopt. De bewonerscommissie van het Entrepotdok heeft een negatief advies gegeven over de voorgenomen verkoop en verwijt de corporatie geen rekening te houden met de bewoners.

De PvdA en GroenLinks zijn geschrokken en vrezen dat de buurt uit balans raakt door de verkoop van de sociale huurwoningen. Daarbij is de verkoop niet in lijn met het coalitieakkoord en gemaakte afspraken. Beide partijen vinden dat wethouder Pels van Volkshuisvesting De Alliantie ter verantwoording moet roepen en de samenwerkingsafspraken meer concreet moeten zijn, waardoor corporaties meer kunnen worden aangesproken.