Home Overzicht Voorzichtigheid geboden op het ijs in Oost

Voorzichtigheid geboden op het ijs in Oost

0

Hulpdiensten roepen schaatsers die dit weekend het ijs op willen op extra alert te zijn, zeker als naar verwachting het zondag overdag gaat dooien.

Op het Nieuwe Diep, de vijver van het Oosterpark, de IJbaai en de Ringvaart kan weliswaar geschaatst worden, het ijs is niet overal even dik en nog niet op grote drukte berekend. De gemeente wil dat mensen in hun eigen buurt schaatsen om zo vanwege de coronacrisis grote drukte  te vermijden. Plekken waar te veel mensen samenkomen, worden gesloten.

IJsexperts adviseren niet zonder touw en priem het ijs op te gaan en vooraf de gebruiksaanwijzing te lezen. Zo is de set bedoeld om anderen te helpen. Kleed je warm aan en draag veel lagen en neem drinken mee voor onderweg. Ga niet alleen het ijs op. Vermijd onbetrouwbare plekken, ook als anderen daar wel hebben geschaatst. Pas op voor luchtbellen in het ijs, dat kan een flinke valpartij veroorzaken. Ze zijn herkenbaar aan doffe plekken. In deze periode is het ijs dat er sinds de storm van afgelopen weekeind al ligt het dikst en minst onbetrouwbaar.