Home Overzicht Vrolijke hoge noot als troost in barre tijden

Vrolijke hoge noot als troost in barre tijden

0

Het Flevohuis is zwaar getroffen door het corinavirus. Meerdere bewoners zijn overleden aan de gevolgen van COVID-19 en verzorgend personeel is besmet geraakt, berichtte oost-online eerder. Alle reden om de bewoners en medewerkers van de zorginstelling te troosten met een vensterconcert.

Lewis Daniëls

Aanvankelijk zou Sunshine Society, dat speciaal voor ouderen muziek maakt, vanuit de bak van een hoogwerker optreden. Dat kon helaas niet doorgaan omdat de bak te klein bleek voor het gezelschap. Het optreden is daarom verplaatst tot nader order. Voor zanger Patrick was wel genoeg ruimte. Afgelopen vrijdagmiddag zong hij in de hoogte voor een publiek dat vanaf het balkon toekeek klassiekers als Het dorp van Wim Sonneveld.
‘We kennen Patrick elkaar al jaren’, vertellen Lies en Cora, activiteitenbegeleiders en organisatoren van het concert.

‘Dit is de veertiende keer dat ik in het Flevohuis optreed’, vult Patrick aan als hij uit de hoogwerker stapt. ‘Ik aarzelde geen seconde toen ik werd gevraagd. Door de crisis heb ik een tijdje niet opgetreden en het is fijn in deze tijd iets te kunnen doen voor je medemens en oude bekenden terug te zien.’ Toch is hij blij weer op de grond te staan. ‘Die bak was niet helemaal recht’, lacht hij naar Cora en Lies, ‘en als je hoogtevrees hebt en mensen gaan dansen…’

De vrouwen maken nog een paar swingende bewegingen. ‘Een optreden binnen kon niet, dus dan maar zo. We zijn Patrick en het bouwbedrijf dat ons de hoogwerker heeft geleend enorm dankbaar. Dankzij hen hebben we de dagelijkse gezelligheid een beetje kunnen terugbrengen.’

Van uitstel komt overigens geen afstel. Sunshine Society is druk bezig ouderen die door de crisis binnen moeten blijven te verrassen met de zogeheten vensterbezoeken, muzikaal en theatraal bezoek waarbij familieleden liedjes op maat kunnen aanvragen voor hun naasten.

De stichting heeft meer pijlen op zijn boog. Samen met theatertrainer Jacqueline Fleskens werkt Sunshine Society aan raamvoorstellingen door het hele gezin. Zo kunnen kinderen en kleinkinderen voor hun ouders en grootouders in quarantaine schitteren in een als stomme film opgenomen voorstelling. Hierdoor heeft de familie spelplezier, een uitlaatklep en contact met familie die zij nu niet kunnen bezoeken. De aftrap is inmiddels geweest en het concept komt ook naar Oost. Gezinnen zijn van harte welkom om mee te doen en kunnen zich aanmelden bij Sunshine Society.

check sunshinesociety.nl | zangerpatrick.nl