Home Overzicht Waar is dit..

Waar is dit..

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’

Waar is dit? Klik en je weet het!

De wetenschappers van de Watergraafsmeer

In de Berthelotstraat hangt boven het straatnaambordje een portret van de naamgever van de straat. In dit geval Pierre Eugène Marcellin Berthelot. Hij was een Frans scheikundige en politicus. Leuk om zijn portret te zien. Wil je wat meer weten over deze wetenschapper, dan zou je het verhaal bij het portret kunnen lezen. Maar dat is lastig. Je moet wel heel goede ogen en geduld hebben om deze informatie tot je te kunnen nemen. Het bord hangt hoog en de letters zijn klein.

Het is de bedoeling van grafisch ontwerper Paul Fennis om straten met de panelen een gezicht te geven. Hij deed dat in de Wetbuurt en in Middenmeer-Noord. Over de uitvoering van de panelen zijn de meningen verdeeld. Die wordt nogal ouderwets gevonden. En tel je daar de geringe informatiewaarde bij op dan kun je beter je licht opsteken op het internet.

Op www.geefstrateneengezicht.nl vind je de panelen van Frans Fennis. Als je er op klikt, is de tekst te lezen. Het project van Fennis bestaat inmiddels bijna tien jaar. Hij heeft in de stad al ruim 400 panelen opgehangen.

In Middenmeer-Noord heeft een aantal straten een straatnaampaneel. Ook op het plein in de Transvaaalbuurt waarvan de naam is omgedoopt tot Albert Wittenbergplein staat een paneel waarop wordt uitgelegd waarom het plein de naam van deze verzetsstrijder heeft gekregen.

Check www.geefstrateneengezicht.nl