Home Overzicht Waterspelen spetterend festijn met bijzondere watersporten

Waterspelen spetterend festijn met bijzondere watersporten

0

Water is dé verbinding van het Marineterrein met de buurt. Water hoort bij het Marineterrein. De Amsterdamse Waterspelen die daar op 23, 24 en 25 augustus worden gehouden is een spetterend zomerweekend boordevol bijzondere watersporten, spannende races, waterwetenschap, live muziek en vrij zwemmen voor jong en oud.

Tijdens de Amsterdamse Waterspelen kun je kennismaken én meedoen met onder andere  X-Diving, synchroonzwemmen, het Open Mokums Kampioenschap Bommetje, een eigen solarboat bouwen en als team meeracen met de Zeepkistenderby in een eigen zeepkist. De toegang is gratis.

Van oudsher is het Marineterrein omgeven door water en via de scheepvaart verbonden geweest met de rest van de wereld. Tegenwoordig onderzoeken organisaties op het Marineterrein hoe ze meer groen en meer koelte in de stad kunnen brengen door een slimmer gebruik van water. Bijvoorbeeld door blauw-groene daken aan te leggen waarbij wateropslag en vergroening hand in hand gaan. Ook wordt er gewerkt aan het verbeteren van de waterkwaliteit in de stad en aan alternatieve verkeersstromen over het water.

Check website van de Amsterdamse Waterspelen voor het volledige programma én om je in te schrijven!