Home Lezen en schrijven Wereldverteldag met stadsverteller Karel Baracs

Wereldverteldag met stadsverteller Karel Baracs

0

Het thema voor de jaarlijkse Wereldverteldag is dit jaar ‘Mijn reis’. Op 20 maart komt Karel Baracs, in 2008 werd hij officieel benoemd tot ‘Stadsverteller van Amsterdam’, naar de Batjanzaal  en vertelt er een aantal reisverhalen. Ook jij krijgt het woord, want of je nu een armchair traveler bent, een dromer of een backpacker, elk avontuur is een verhaal. Het Geheugen van Oost en de Batjanzaal organiseren samen deze wereldverteldag.

Ieder jaar wordt op en rond 20 maart Wereldverteldag gevierd. Wereldwijd vertellen mensen elkaar verhalen. Wanneer de ene helft van de wereld nog slaapt, begint de andere helft met het vertellen van verhalen. Wanneer op het oostelijk halfrond vertellers hun bed weer opzoeken na een inspirerende dag, rekken de vertellers in het westen zich uit om met hun verhalen te beginnen. Om de verbondenheid te benadrukken wordt er verteld in een jaarlijks wisselend thema. En dat is ‘Mijn reis’.

In de Batjanzaal, Batjanstraat 68 is plaatst voor ongeveer dertig personen. De middag begint om 13.30 uur. Om teleurstelling te voorkomen kun je je aanmelden via [email protected].

Check www.wereldverteldag.nl